Moero Attack

Posted: July 29, 2008 in Babbling, Childhood, Fun, Personal
Tags: , , , , , ,

Ohh..I’m so excited when found this video at youTube..apa lagi, terus je letak kat my blog..Yeahh!! dat’s my favourate drama masa kecik2 dulu tau..”MOERO ATTACK”..a story about girls, playing volleyball, their beautiful friendship, enemy and many more..selalu tengok citer ni dengan my kakak :D Ermm, sungguh nostalgic kan lagunye..dah la sound background ala-ala 70/80s lak tuh..wahh, kalo ikutkan, banyak sgt memori sebalik cerita ni..

Hey guys..do you still remember this J-Drama?? Haa, come on..sape2 yg lahir tahun 70/80 an, sure akan ingat cerita nih..i still remembered those days, saya sanggup ponteng kelas agama petang semata-mata nak tengok citer ni..kena marah kat mak pun tak kisah je, janji tak boleh miss satu episod pun..ishhh2, kuat betul penangan cerite ni masa tu..nwy, best tengok diorang main volleyball dgn spike ntah ape2 ntah (absolutely tak logik tp menarik)..haha..slumber je kena tipu di diorang tp time tu dah tak kisah semua tu..saya plak siap berangan2 nak jd volleyball player..sampaikan tiap2 petang main volleyball dgn kakak, buat gelanggang sendiri..huhh, sungguh manis memori itu..tapi yg paling bengang skali bile cerita ni kena stop kejap sebab bagi laluan siaran langsung sukan olimpik..tak ingat dah negara mane yg jadi organizer masa tu tapi yg pastinye rase geram sb dah addicted..sekarang kalo tibe sukan olimpik, mesti saya akan ingat cerita moero attack ni..tergelak sorang2..hehe..haa, lirik lagu ni pun saya masih ingat sampai hari ni..try me kalo tak cayer?? ;) Hmm..teringin nak tengok citer ni lagi..but Im wondering cam tader VCD pun..huhu

About these ads
Comments
  1. shamfariz says:

    erm…saya pun minat gila cite ni…saya sekarang ni dalam usaha mencari cite ni…kot dapat full episode… mmg nolstagia la..
    satu lagi cite saya paling suka adalah stewardess monogatari…cite mengisahkan pelatih pramugari yang jatuh cinta pada capten dia… mmg best la bila ingat balik zaman tu…nama heroin dia chiaki…
    masih ingat ke?

  2. Hi shamfariz :)
    yeahh..mmg nostalgia kan..haa, citer pramugari tu yek..sy pun suke cite tuh..still ingat sikit2 cume dh lupe tajuknye n pelakonnye..wahh..tetibe teringin nk tgk balik..kat youtube ade kan citer moero attack but base mandarin plak..tgk pun x paham..huhu..kalo awk dpt full episode nye..bgtau sy yek.. :-)

  3. shamfariz says:

    erm…sori lambat reply…saya dah tengok cite tu kat youtube. boleh la lepas2kan rindu.. tp cite tu tak ada subtitle. u pandai2 la faham ya.. ia dalam bahasa jepun. sy ada la nak download melalui torrent full episode. tp oleh kerana cerita tu dah lama.. jadi tak ada yg download. so, saya tak leh nak donload la..pasal torrent kan ia pakai peer to peer. so kalau u teringin nak tengok, tgk je la kat youtube. tajuk cite tu adalah stewardess monogatari. nama peramugari tu adalah chiemi hori. kat jepun waktu tu dia adalah seorg penyanyi top gitu…

  4. DoSid says:

    11 – 堀江美都子、ザ・チャープス – 燃えろアタック (燃えろアタック OP) 1979.mp3 .. (dis is d title/artist of d theme song Moero Attack. interested, juz copy d above in Jap n luk 4 it in 4shared.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s