Archive for July, 2008

Skol in memories

Posted: July 31, 2008 in Personal
Tags: , , ,

THINK BACK TO 4th or 5th year high school.
Let’s see how much you remember & how much you regret.. 😉

1. What class were you?
> 5 Khadijah

2. Who were your seatmates?
> Yaya, juju, farah & mira kot..ingat2 lupe dah..tp sonok kan duk gegosip & gelak2..kite je yg meja berlima kat belakang..tempat strategik utk Zzzzzz..ahaks

3. Still remember your english teacher?
> Yeahhh why not?? Sir Zawawi, handsome~~~

4. What was your first class?
> Roll call at 7.20 am..nyanyi lagu negaraku, lagu negeri kelantan & asma al husna..wahh, I miss this time!

5. Who were your best[classmates]?
> My classmate only 15 person, so semua close..but yg paling best buddies mestila farah, yaya & ana..rindu korang! Oh btw u all dah married..huhu

6. Who was your crush back theN?
> Oppssss?? Rasenye ramai yg crush ngan cikgu Rozaidi..maklumlah girls skol..tuh la jejaka paling hensem kat smspp yg jadi rebutan..ahaks!
Haa..tak pun dgn anak bonda yg head prefect skolah SAS tuh..tipu la kalo korang kate tak ngintai die main basket ball, apatah lagi kalo kat surau bile dia jadi imam..merdu amat suaranye 😛

7. Had a boyfriend/girlfriend?
> Seriuously anti lelaki skit time tuh..Ishhh, nasib baik la skang dah pulih jadi normal kembali 😛

8. How was your class schedule?> As usual, after abis class pagi continue class prep..then waktu riadah..sambung lak dgn aktiviti keagamaan + solat isyak berjemaah di Musolla Rabiatul Adawiyah..akhir skali class prep malam..Hmm, sungguh bagus sekali kehidupan saya ketika itu..

9. made any enemies??
> Enemies??? Hahaha..mostly prefects..sorry ya, no hurt feeling! Sape suh korang strict sgt dulu2..walkman pun kena angkut kat korang semua 😛

10. Who was your favorite teacher<s>?
> Banyak cikgu best..Cikgu Wang sebab die kelakar (slang Terengganu pekat giler bile ajar math mod), pastu cikgu Junainah yg ajar Biologi, dia
cute sgt..then Sir Zawawi sb die suke bercerita dlm class & tak bagi homework byk..and last but not least ustaz Rahim, pernah kantoi dgn ustaz sb aku letak poster moffat atas meja aku..dan2 kena perli..haha!

11. What sport did you play?
> Apa yek?? Basket ball kot..tapi tak minat sangat la sport..

12. Did u buy lunch?
> Walaupun slalu membebel pasal ikan plastik lah, lauk tak best laa, itu la, ini laa..tapi lunch selalu di dining hall..ade abg dewan makan yg ensem sorang! hehe

13. Were you a party animal?
> Nope

14. Were you well known in your school?
> Ohh..sudah tentu tidak! saya tidak glemer di skolah ok..hanyalah dorm leader yg tak bape nak leader & librarian yg tak suke kemas buku..hehe

15. SKIP CLASSES?
> Rasenye tak pernah…tapi percubaan utk skip kuliah subuh ade laa..kalo hr jumaat, kuliah subuh nya lame sikit dgn solat sujud sejadah nye..ngantuk tak hingat..skali nak try ponteng dah kantoii, kebetulan warden buat spot check..kena la denda jalan itik satu hostel..ish2, memang takleh la nk ponteng2 ni..mesti kena punyer..sampai la skang…huhu

16. Did you get suspended/expelled?
> Oh semestinye tidak..saya seorang pelajar yg baik & berdisiplin..ahaks~

17. Can you sing the alma mater?
> Ape tuh ek? Senang citer..ask Mr Google lahh yek

18.What your favorite subject?
> Modern math, Biologi & economics..

19. What was your school’s full name?
> Sekolah Menengah Sains Pasir Puteh, Kelantan

20. Did you go to the dances?
> Huhu..tader dances pun kat skolah dulu2..

21. Where did you go most often during breaks?
> Lepak & makan2 kat kantin skolah dgn kengkawan..

22. If you could go back in time and do it all over, or change something,would you?.
> Yes, nak blaja lagi bersungguh-sungguh..cite-cite tak kesampaian..adehh..huhu~ Tapi, ape2 pun sy bersyukur dgn dunia sy skang..

23. What do you remember most about 5thyear?
> Study..study and study hard for SPM..and our beautiful frenship..sungguh manis memori itu..takkan lupe sampai bile2 😉

Advertisements

Ohh..I’m so excited when found this video at youTube..apa lagi, terus je letak kat my blog..Yeahh!! dat’s my favourate drama masa kecik2 dulu tau..”MOERO ATTACK”..a story about girls, playing volleyball, their beautiful friendship, enemy and many more..selalu tengok citer ni dengan my kakak 😀 Ermm, sungguh nostalgic kan lagunye..dah la sound background ala-ala 70/80s lak tuh..wahh, kalo ikutkan, banyak sgt memori sebalik cerita ni..

Hey guys..do you still remember this J-Drama?? Haa, come on..sape2 yg lahir tahun 70/80 an, sure akan ingat cerita nih..i still remembered those days, saya sanggup ponteng kelas agama petang semata-mata nak tengok citer ni..kena marah kat mak pun tak kisah je, janji tak boleh miss satu episod pun..ishhh2, kuat betul penangan cerite ni masa tu..nwy, best tengok diorang main volleyball dgn spike ntah ape2 ntah (absolutely tak logik tp menarik)..haha..slumber je kena tipu di diorang tp time tu dah tak kisah semua tu..saya plak siap berangan2 nak jd volleyball player..sampaikan tiap2 petang main volleyball dgn kakak, buat gelanggang sendiri..huhh, sungguh manis memori itu..tapi yg paling bengang skali bile cerita ni kena stop kejap sebab bagi laluan siaran langsung sukan olimpik..tak ingat dah negara mane yg jadi organizer masa tu tapi yg pastinye rase geram sb dah addicted..sekarang kalo tibe sukan olimpik, mesti saya akan ingat cerita moero attack ni..tergelak sorang2..hehe..haa, lirik lagu ni pun saya masih ingat sampai hari ni..try me kalo tak cayer?? 😉 Hmm..teringin nak tengok citer ni lagi..but Im wondering cam tader VCD pun..huhu

I went to Tony Roma’s at Sunway Pyramid for the first time. Having lunch with my old friend, Chalie. Haven’t seen him for ages and this time it’s my treat! Last time, we had a good lunch at one of Arabic restaurant at KLCC..couldn’t remember the name since it was April 2007 but food quite delicious..thanks Chalie for the treat! 🙂 Oh, by the way, Chalie is friend of mine from UTP. He was a good friend and computer expertise. Ask him about computer, sure he will answer the best..But currently, he is working as Marketing Executive at Petronas KLCC…left all IT works 😛

During lunch, we have spent time to talk about our personal life as well as working life. Laughing?? Yes, of course Itu perkara wajib..haha! Anyway, It was interesting to hear Chalie’s story especially about his girlfriend and working life. He mentioned about three things you need to learn as an executive of Petronas MLNG. Golfing, karaoke and smoking! Semuanya perlu untuk entertainkan client..Woww..sungguh korporat sekali dunia anda sekarang yek en chalie 😛

Ok, now lets back to Tony Roma’s story. I heard that, this restaurant is famous with beef ribs. So, I won’t miss the chance to try it out..I’ve ordered bountiful Beef Ribs. Priced at RM 48.90 for a Roma Rack and ice lemon tea for drink. .and guys, guess what..indeed..it was so yummy! For those who love beef, i suggest you to go there. Try rasa sendiri..And Chalie’s food also delicious, but I forgot what’s the name. But as usual, it hard for me to finish all the food..banyak sangat la! me only got small tummy, cannot finish at all.. So Chalie yang abiskan 😛

Yeayy…hari ni dah khamis! saya amat gembira kerana esok adelah hari terakhir bekerja untuk minggu ni..Huhh..memang tak sabar dah nak weekend..dis week cam banyak keje sikit since hari isnin hari tu ade team building..banyak keje yg tergendala..huhu..ape la nasib, dis week lepas satu satu prob datang..tak cukup tangan nak handle..kalo tiba time sanity testing mesti agak busy sikit..as usual la, mesti banyak test cases yg failed..dunno which part yg salah..script prob or configuration prob?? Yg pasti nye saya adelah org yg kena rerun script itu..kalo failed, harus di investigate and fix..tapi yg kesian nye sanity test team kena run test case manually for those test cases yg failed…bukan sikit tuh, banyak le jugak..masuk kali ni, dah 6 kali re run script..hmm, let see the result nanti laa..hopefully got few cases yg pass..

Ehh, kejap..tajuk nye pasal team building, tp nih duk citer pasal mende lain plak..haha..okey..btw, last monday ade team building utk CDMA test team kat desa waterpark, PJ..jadi, hari tu adelah hari utk membasahkan diri..heheh..memang byk reason best kalo ditanye ni..satu, tak perlu buat kerja, tak perlu pikir pasal keje and tak perlu pegi keje..yg kedua nye plak, boleh kenal team members yg lain..haihhh, since join testing team tak kenal sgt pun name2 sensorang..so, this time baru la kenal..skang, dh boleh say Hello kalo jumpa kat ofis..cool ya~~ yg ketiga plak, leh enjoy ngan kengkawan..lame sgt dah tak bersosial camni..hilang segala stress dan duka lara..lg satu tak sangke lak, manager kat sini sme sporting2..heheh..

Ok lah..pen off..as usual, saya malas untuk bercerita..so, let’s pic do the talking 😉

Hectic weekend

Posted: July 21, 2008 in Personal
Tags: ,

I’m so lazy to wake up this morning. My head a bit spinning and my body feels so weak..seems like it needs some more time to rest.

“Urghh, why today is Monday??? “I’m asking to myself…as usual, this is must ask question after Sunday is gone..definitely Monday blues  😛

I would say that I had a hectic weekend last week!! Yes, it is true guys..let’s see what had happened in my diary..

Saturday 

Went to Senawang, N9 purposely to meet Proton guy to service my car..Woke up early in the morning and around 9 o’clock I fetched my friend at Presint 11 and straight away heading to Southern highway. The journey is not so smooth due to downpour. Yes, It was terrible guys. The heavy rain made me difficult to see the road. OMG, i was afraid at that time but luckily i’m not panic. I manage to drive and arrived safely at our destination. Thanks God. By the way we saw two accidents on the way to Senawang. Menakutkan! Then, we made our first move to Proton Edar. Unfortunately, it was closed. The guard said that today is bithday of Yang Di pertuan N9..banyak kedai cuti..Huhhh, sangat geram but it was my mistake. Sapa suruh tak call dulu before datang??? Huhu..what to do now? Dah datang jauh-jauh tak kan nak balik camtu je? Wasting time & fuel..after look around all shop and store at Senawang town, crazy idea is coming~ We decided to enter Eva reflexsology center (my favorate place during my stay in Senawang for 1 year plus)..Yeahh, one hour body massage really made me feel good…RM 38 only for aromateraphy massage..sangat murah kan?? You wont find any place offer da price like this ok, especially in  kL..thats the thing I like about Senawang..tension about car service automatically gone..tak cukup dengan tu, we went to Hair beauty saloon..trim and wash our hair..Yippie..I love to pamper myself with all these things 😀

(more…)

Mari bermain buai

Posted: July 16, 2008 in Personal
Tags: ,

Last Monday, after berbuka puasa aku & atie melepak di taman permainan..Wahh..ade buaian! So, apa lagi, mule la gatal nak main buaian jugak..ahaks~~ Peduli la apa org nak kate, janji puas hati kan? syok sgt main buaian ni..terase cam terbang di awangan..ilang segala masalah duniawi… 😛 axtually lama sangat dah nak men buai ni tapi asyik tade chance je..maklumlah, kalo siang hari bdk2 yg duk main..xkan kite plak nak gi join same..saya malu~~~ hihih

Tapi kan, penat gak lah..adehh, rase cam jogging satu padang skolah je..haihh, nampak sgt stamina dah tak kuat cam dulu..heheh..

   

Senyum seindah suria

Posted: July 14, 2008 in Personal
Tags: ,

Senyum seindah suria
Yang membawa cahya
Senyumlah dari hati
Duniamu berseri

Senyum umpama titian
Dalam kehidupan
Kau tersenyum ku tersenyum
Kemesraan menguntum

Senyum… kepada semua
Senyumanmu amatlah berharga
Senyum… membahagiakan
Dengan senyuman terjalinlah
Ikatan…

 

A smile is the light in the window of your face that tells people you’re at home 🙂