Skol in memories

Posted: July 31, 2008 in Personal
Tags: , , ,

THINK BACK TO 4th or 5th year high school.
Let’s see how much you remember & how much you regret..😉

1. What class were you?
> 5 Khadijah

2. Who were your seatmates?
> Yaya, juju, farah & mira kot..ingat2 lupe dah..tp sonok kan duk gegosip & gelak2..kite je yg meja berlima kat belakang..tempat strategik utk Zzzzzz..ahaks

3. Still remember your english teacher?
> Yeahhh why not?? Sir Zawawi, handsome~~~

4. What was your first class?
> Roll call at 7.20 am..nyanyi lagu negaraku, lagu negeri kelantan & asma al husna..wahh, I miss this time!

5. Who were your best[classmates]?
> My classmate only 15 person, so semua close..but yg paling best buddies mestila farah, yaya & ana..rindu korang! Oh btw u all dah married..huhu

6. Who was your crush back theN?
> Oppssss?? Rasenye ramai yg crush ngan cikgu Rozaidi..maklumlah girls skol..tuh la jejaka paling hensem kat smspp yg jadi rebutan..ahaks!
Haa..tak pun dgn anak bonda yg head prefect skolah SAS tuh..tipu la kalo korang kate tak ngintai die main basket ball, apatah lagi kalo kat surau bile dia jadi imam..merdu amat suaranye😛

7. Had a boyfriend/girlfriend?
> Seriuously anti lelaki skit time tuh..Ishhh, nasib baik la skang dah pulih jadi normal kembali😛

8. How was your class schedule?> As usual, after abis class pagi continue class prep..then waktu riadah..sambung lak dgn aktiviti keagamaan + solat isyak berjemaah di Musolla Rabiatul Adawiyah..akhir skali class prep malam..Hmm, sungguh bagus sekali kehidupan saya ketika itu..

9. made any enemies??
> Enemies??? Hahaha..mostly prefects..sorry ya, no hurt feeling! Sape suh korang strict sgt dulu2..walkman pun kena angkut kat korang semua😛

10. Who was your favorite teacher<s>?
> Banyak cikgu best..Cikgu Wang sebab die kelakar (slang Terengganu pekat giler bile ajar math mod), pastu cikgu Junainah yg ajar Biologi, dia
cute sgt..then Sir Zawawi sb die suke bercerita dlm class & tak bagi homework byk..and last but not least ustaz Rahim, pernah kantoi dgn ustaz sb aku letak poster moffat atas meja aku..dan2 kena perli..haha!

11. What sport did you play?
> Apa yek?? Basket ball kot..tapi tak minat sangat la sport..

12. Did u buy lunch?
> Walaupun slalu membebel pasal ikan plastik lah, lauk tak best laa, itu la, ini laa..tapi lunch selalu di dining hall..ade abg dewan makan yg ensem sorang! hehe

13. Were you a party animal?
> Nope

14. Were you well known in your school?
> Ohh..sudah tentu tidak! saya tidak glemer di skolah ok..hanyalah dorm leader yg tak bape nak leader & librarian yg tak suke kemas buku..hehe

15. SKIP CLASSES?
> Rasenye tak pernah…tapi percubaan utk skip kuliah subuh ade laa..kalo hr jumaat, kuliah subuh nya lame sikit dgn solat sujud sejadah nye..ngantuk tak hingat..skali nak try ponteng dah kantoii, kebetulan warden buat spot check..kena la denda jalan itik satu hostel..ish2, memang takleh la nk ponteng2 ni..mesti kena punyer..sampai la skang…huhu

16. Did you get suspended/expelled?
> Oh semestinye tidak..saya seorang pelajar yg baik & berdisiplin..ahaks~

17. Can you sing the alma mater?
> Ape tuh ek? Senang citer..ask Mr Google lahh yek

18.What your favorite subject?
> Modern math, Biologi & economics..

19. What was your school’s full name?
> Sekolah Menengah Sains Pasir Puteh, Kelantan

20. Did you go to the dances?
> Huhu..tader dances pun kat skolah dulu2..

21. Where did you go most often during breaks?
> Lepak & makan2 kat kantin skolah dgn kengkawan..

22. If you could go back in time and do it all over, or change something,would you?.
> Yes, nak blaja lagi bersungguh-sungguh..cite-cite tak kesampaian..adehh..huhu~ Tapi, ape2 pun sy bersyukur dgn dunia sy skang..

23. What do you remember most about 5thyear?
> Study..study and study hard for SPM..and our beautiful frenship..sungguh manis memori itu..takkan lupe sampai bile2😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s