Sesat day in Sepang

Posted: August 5, 2008 in Personal
Tags: , , ,

Baru teringat ade satu kisah yang tak cerita lagi..my “sesat day” with Ana last saturday while we’re looking for Proton service at LCCT, sepang..heheh..oleh kerana next week nak travel jauh, kereta harus diservice..almost 40,000km dah..nak kena major service..ana plak kete die dah cecah lebih 10, 000km..suppose dh lame kena service, tapi sb asyik busy je and lupe nak wat apppoinment..terlebih sudah mileage nye..so, hari sabtu pagi aku dh decide nak gi service kete, by hook or by crook nak kena jugak..so, banyak gak lah service center yg aku call tapi malangnye semua nak kena buat appointment dulu..huhu..then aku pun bukak la website proton..tengok kot2 lah ade yg masih available..tetibe hati aku tergerak nak call proton service center kat Sepang..haaa, tak sia-sia nampaknye..suara sorang perempuan kedengaran mengatakan aku anytime je boleh datang utk service..yeayyy!!! aku pun ape lagi terus SMS ana suh get ready utk gi sana..janji kul 12 nak bertolak dari Putrajaya..ana yg dari Bangi telah sesat utk datang ke rumah aku di Presint 9..hahaha..rupenye dia tersesat kat jalan belakang Jabatan Alam Sekitar..adehh, sakit perut duk gelak..Lepas tu, kitorg pun gerak lah menuju ke Sepang..lalu kot Dengkil/Salak Tinggi..lebih kurang setengah jam dah sampai Sepang..Woww, tader la jauh sangat pun..len kali leh datang lagi ni..Hmm, bile dah sampai Sepang, problem plak untuk mencari Petronas kat LCCT..dah le first time gi sana..memang try and error ikut sign board je nih..yg peliknye kitorg tak jumpe signboard LCCT, yg ade nye KLIA je..so, follow je lah KLIA nye sign board..skali sampai ke departure KLIA..kapal terbang MAS kat sebelah kiri kitorg..hahhaha..memang gelak gile2 dlm kete..ana yg kat belakang pun call kite sambil tergelak..tak assume le plak sampai ke foyer KLIA😛 adehhh..kena patah balik..follow la sign board ke Kuala Lumpur..tak lame lepas tu baru le jumpe balik signboard LCCT..ishh2, rupenye yg sign board kargo tu jalan ke LCCT..adehh, kalo gi mane2 memang takleh lari dari makan buah langsat nih..hahha..tapi kami berjaya jugak jumpa Proton service kat LCCT Petronas dan menservice kereta kami…haaa, tak caye jom tengok gambar kami..although sesat, bergambar still on..haha😉

oh by the way, proton guys kat sane hensem2 tau..next time nak datang sini lagi la😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s