Tentang Demam

Posted: November 5, 2008 in Babbling
Tags: ,

Wah..lamanye tak update blog!!! Patut lah aku rase bosan semacam je bila bukak blog sendiri..asyik tengok bende yg same je..bukak page nampak old entry..sure korang pun bosan kan?? Dear diary, apologize..your owner is busy like a bee for few weeks..ahaks!!

Actually tader pape sgt pun utk di update..life as usual, bangun pagi..pegi keje, balik, makan & tidur..pejam celik..pejam celik dah bulan november..nampak gayanye tuh la rutin aku sampai ke tua..isk2..giler tak best!! Oh, btw aku baru kembali ke ofis hari ini setelah mendapat dua hari MC! Harus lah best kerana non stop cuti dari sabtu hingga selasa..demam kali ni memang tercatit dlm sejarah hidup aku kerana demam yg terlalu lama..nasib baik lah bukan demam denggi..huhu..aku start rase tak larat dari hr rabu lepas lagi..then jumpa doctor hari khamis lalu mendapat MC..kembali bekerja di hari jumaat tapi badan still rasa lemah2 (maunye tak lemah, ubat tak sempat nak abeskan..kalo aku makan ubat time ofis hours, alamak jadi sleeping beauty la kat ofis..) finally demam melarat hingga ke weekend dan berlarutan lagi hingga ke hari isnin..

Maka terpaksalah aku berjumpa doctor lagi buat kali ke 2..kali ni doc ni best sgt! Bila aku ceritakan sindrom & condition yg aku alami, doc yg pemurah itu begitu baik hati memberikan aku MC selama 2 hari..katanye, aku perlu berehat & makan ubat hingga abis..baru lah cepat sembuh..yeayyy!! terasa gembira di hati aku sebab dapat escape dari keje..tapi part yg paling tak best skali ialah waktu makan ubat batuk..Eeee..yuckss..selalu nak termuntah tiap kali aku minum ubat batuk..memang ubat tuh paling aku tak suke dari zaman kanak2 lagi..tapi ape harus buat, nak cepat sembuh kena gak paksa..cara paling senang, tutup hidung dan minum..ingatkan mujarab la taktik tuh tp skali bila nak telan, Ya Allah tuhan saja yg tahu perasaan aku..memang nak terkeluar balik ubat tu..mcm2 rase ade..terus aku minum air milo utk cover balik rase ubat yg tak sedap…(yg aku tak paham nye, camne lah boleh ade org ketagih ubat batuk..Err..Deria rase aku ke yg tak normal?) pendek kata, hari isnin & selasa memang aku betul2 rest kat umah..Bila pas makan ubat je, terus tertido macam org mati..bila aku terjaga, matahari dah mula nak terbenam..kuat betul penangan ubat nye..sampaikan masa aku bangun pun aku still rasa mamai & hanyut…In fact, hari ni pun masih tak semangat utk bekerja..buat keje sikit2 aje, yg banyak nye duk usha application kat facebook je..lalalalala~~

P/S: Baru teringat..walaupun tgh demam, malam ahad lepas sempat lg gi tengok movie ‘the coffin’ kat alamanda..😛 tuh pun sebab kwn yg belanje..hasilnye tak henti2 tekak aku gatal lalu asyik batuk2 je dlm wayang…Bunyi batuk aku lagi kuat dari background music citer tu..demn!! Moral of d story, jgn sesekali menonton wayang ketika anda dilanda demam dan batuk walaupun ade org nak belanje..

Sekian coretan utk hari ini..

Daa~

Comments
  1. izyan says:

    hi k.yanie
    jaga diri & kesihatan ok! Keje teruk sgt kot ni sampai badan terlalu letih.

    nway..name penuh akak pe eh? nak update dlm alumni’s blog. Class 5K kan?

    Thanx!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s