Kisah seram di bulan Ramadhan

Posted: October 22, 2009 in Babbling, Horror
Tags: , , , , , , , ,

Hari ni aku mau bercerita tentang satu pengalaman aku di suatu malam pada Ramadhan yg lalu..

aku tak ingat dah hari ape, yg pastinya 2 weeks before hari raya kot..Bulan puasa leh balik 4:30 petang..since tader keje sangat..kul 4.30 aku dah blah dari KLCC lalu bergerak ke Jalan Kia Peng..menuju ke Prince Court Medical Centre..visit besfren yg tengah sakit..mule2 tuh ingat nak balik after bukak puase..tapi tetibe terlama plak kat situ..since mama kwn aku dah balik Penang, so aku pun volunteer kan diri utk menjaga nya..demam agak tinggi okey, kdg2 siap gigil-gigil lagi..so aku letak la kain basah kt dahi..letak kejap je dah panas dah kain tu..every 5 minutes kot aku kena gi basahkan kain..nurse yg suh wat camtu..sambil jaga kwn aku, sambil tengok tv..nasib baiklah prince court ni mewah..bilik air, tv & sofa semuanya ada..makanan sedap taraf hotel, nurse-nurse plak comel-comel je..hehe..

Jam dah kul 7:19 petang..waktu berbuka puasa sudah tiba..aku juz minum air skit and makan roti je..bukan tak lapar,
tapi tader selera nak makan..dah la kawan tengah sakit..kesian dia pun tak dapat nak makan sangat..huhu~ Okey nak dijadikan cerita, aku solat maghrib kat dlm bilik tu jugak lah..malas nak gi surau kat ground floor tu..jauh & mengerunkan..eh kejap, ade tak aku citer pasal basement parkingnya yg menakutkan?? Huh, seriously seram..masa aku datang tuh dalam 5.30 petang..masih banyak lagi lah kereta nya, so tak takut lah..tapi yg empty tuh lg banyak..kalo sape2 yg tak pernah gi hospital ni, visitor parking nya kat level B2 & B3..tapi biasanya aku park kat B2 je..situ bersepah-sepah lagi tempat kosong, buat apa aku nak naik level B3..betul tak?

Lepas solat, aku temankan lah kawan aku tuh duk sebelah bed..dia dah tido dah pun..aku check dahi dia, masih panas..tadi nurse datang check temp, suhu 39.7..huh, tinggi gile! tapi nih bukan kes H1N1 yek..aku nak balik tak sampai hati..kesian tinggalkan dia sorang2..so, aku pun layan lah tengok TV..tup..tup..tup, jam dah 10.00 malam..kawan aku pun terjaga dari tido..tetibe dia bagitau yg dia rase sejuk sgt2..aku pegang tangan dia, sejuk sangat..huhu..few minutes lepas tuh shivering lagi..huwaaaa, menakutkan okey..aku pun tekan lah button call nurse..tapi diorg takleh wat ape2 pun, just bagi ubat utk kurangkan suhu..nurse suh selimut untuk kurangkan sejuk, lepas tu diorang pun keluar tinggalkan aku ngan kawan aku je..korang takyah la tanye perasaan aku time tuh..first time aku tengok org demam sampai shivering camni..yg paling terharu tengah-tengah gigil pun, dia leh cakap..

“nasib baik yanie ade..” uhukssss..sayu nye hati aku..lagi lah aku tak sampai hati nak balik..masa tuh jam kul 11 malam yek kengkawan..

setengah jam lepas tuh, kawan dah ok skit..dah tak shivering dah..aku buatkan milo panas dan suruh dia minum..sambil kawan aku supper, aku pun solat Isyak terus kat situ..nanti senang, bile balik umah je terus tido..Lepas solat, aku tengok kt jendela..cantek bandaraya Kuala Lumpur..Petronas twin tower dgn KL tower nampak indah sgt bila disimbah cahaya malam..

Tetiba kawan aku tanya..”Yanie, dah 11:45 malam dah..tak balik lagi? esok nak keja..”

aku tengok jam dinding..ha’ah laa almost 12 AM..aku pun kemaskan barang2 dan ready utk pulang..masa tuh kawan aku dah ok sikit..after wish goodnite, aku pun bergerak keluar dari wad nya..

Jeng…jeng..jeng..bila aku keluar nak gi lift, tade sorang habuk pun kat luar..nurse-nurse yg ramai tadi gi mana ntah..
heran aku! aku pun cepat2 tekan lift ke ground floor..sampai level bawah, keadaan sunyi sepi..tade manusia pun, security guard pun tiada..hanya aku the only one..huh, masa tuh aku dah seram dah..tp aku kuatkan semangat la..
cepat-cepat aku menuju ke main door..punye lah aku berdiri depan pintu tuh, tak terbukak-bukak jugak pintunya..huwaaaaaaaa, camne aku nak keluar nih?? aku pun jalan ke center hospital..nak refer orang tatau camne dah..tade org pun..yer la, dah jam 12 malam sape lagi yg nak merayau-rayau dlm hospital?? org gile ke hape?? aku pun try la jalan ke depan lagi..jumpa lah satu kaunter, ade nurse india kat situ..aku pun tanya la camne nak keluar gi tempat parking..dia dengan tak user frenly nye jawab…”u go straight, turn left..and u will see one lift..going up to your parking level, the exit door is there..”

huh? aku pun ikut lah direction nurse tuh..bila je lif tuh terbukak, mak aih!! besar giler okey lif tu..aku rase 2 kali ganda lif kat KLCC ofis kot..aku pun masuk lah lif dan tekan B2..Pintu lif lambat giler ok tertutup..siap ade bunyi-bunyi lagi..aku dah takut tahap gaban dah time tuh..nak sampai B2 tuh lama sangat aku rase..time ni jugaklah aku teringat wateva citer seram yg aku pernah tonton..kan ada satu insiden naik lif dalam citer Jangan pandang belakang..Ya Allah, tuhan aja yg tau perasaan aku time tuh..huhu..okey2, selamat sampai level B2..aku pun keluar lah dari lif..tapi aku heran, uikss tader pun tempat parkingnya?? aku try bukak pintu-pintu yg ada kat situ tapi semuanya takleh..adeh, cemas giler..wat to do?? aku takut gile!!! tapi nak mengadu kat sape?? aku sorang2 je kat situ..aku nampak tangga..ade tulis aras B1 and B3..setahu aku B1 tempat letak kereta staf..so, no point lah aku turun..so aku naik tangga ke B3..sampai je level B3, aku tertengok satu papan tanda..


“BILIK JENAZAH”

Demn!!! tak jadi aku nak bukak pintu nyaa..Ya Allah, aku tak tahu nak gambarkan perasaan aku time tuh..
terketar-ketar dah badan aku.. tengok jam kt tangan..tepat jam 12 malam!! Hohoho..aku rase cam nak nangis je..tak sangka aku sendiri yg mengalami insiden seram macam dlm drama..uhuks2,  walaupun takut, aku cuba coolkan diri..aku tak berlari turun tangga pun kengkawan, sb aku takut kalo ada org tahu yg aku tengah takut..hahah..
so, aku pun pretending lah turun tangga slow2 dan pegi tempat lif yg aku masuk tadi..aku press button lif, dan tak lama lepas tuh pintu lif yg besar gedabak tu terbuka secara lambatnya sambil diiringi irama..aku skali lagi beranikan diri masuk ke dalam lif dan tekan level 1..masa tuh jugak lah, aku terpikir kenapa lif tuh besar gedabak..rupanya lif bawak masuk keranda jenazah!!!

TIDAK!!!!!!!!!! aku dah tatau nak kate apa dah..dalam hati mmg aku bace surah-suran quran yg aku ingat..lif bergerak naik agak lambat..padahal 2 level je pun..huhu..bile teringat bulan pose, aku jadi cool skit..syaitan semua dah diikat..tapi tulisan “BILIK JENAZAH” tuh aku takleh luper beb..terbayang2 depan mata aku..

Sampai je level 1, aku pun berlari-lari carik orang..kot2 lah ada orang lalu..dah la bawak beg laptop skali..sungguh tak bermaya aku dibuatnya..Thanks God, ada sorang laki lalu..aku pun apa lagi, dgn muka tak malu terus tanya..”abang, boleh tolong bawak saya keluar dari hospital ni tak? saya nak ke B2 parking, tapi tak tahu camna..”Rupanya abang tu staf kat situ..sempat lah aku borak2 ngan dia..aku cerita lah yg aku tersalah masuk level B3..tetiba muka abang tu berubah..dia terkejut camna aku leh ke sana..katanya, tempat tuh tempat keras..hohoho..korang paham-paham lah kan perasaan aku camne..maunya tak keras, bilik mayat beb!!

adehhhhh..

tak semena-mena aku suruh abang tu tunggu sampai la aku masuk kereta..siap tak bagi abang tu balik dulu dr aku..hahaha..sempat lagi aku bercengkerama di situ..dengan cepatnya, aku terus start engine dan keluar dari situ..punyer lah aku takut & nak cepat, aku terlupe nak on kan lampu kereta..huhu..sampai highway baru tersedar..on the way balik ke bukit jalil pun jalan sunyi sepi..seolah-olah kereta aku je yg lalu kat MEX highway..skali lagi, time tu jugak aku teringat citer “Jgn Pandang Belakang”..kali ni insiden dalam kete plak..korang ingat tak yg pierre andre nampak lembaga kt cermin depan kereta?? ya rabbi, tak ku sangka citer ni bagi impak yg sangat besar kat aku! taubat, aku xmo tengok citer seram dah pasni..sila jangan ajak aku yek utk menonton…

setelah membuat pecutan, aku pun sampai umah 15 minit kemudian..terus bersihkan diri and masuk tido..memang tak sweetdream lah aku malam tu..asyik teringat ayat-ayat bilik jenzah..aku rase ni lah pengalaman yg paling seram yg aku pernah alami..haaa, kalo korang yg terbaca kisah ini..renung-renungkan lah yek kalo nak balik ospital lewat2 malam..hehe~

Comments
  1. Emy says:

    mak ai.. memang seram la kak.. saya pun tak dapat bayangkan kalau saya di tempat akak… saya memang takut nak pegi hospital dari dulu lagi..

  2. huhu..tuh la emy..mmg takut sgt time nih! nasib baik lah tak terjumpe ‘org’ kt bilik mayat..akak nih dah la penakut..huhu..skang ni setiap kali otw balik & tertengok prince court medical centre tuh pasti teringat kisah bilik jenzah.. :p

  3. hangedman says:

    seram x seram je…tapi kalau kau cakap yg kau nampak hantu dlm bilik jenazah tu jalan ramai2 menuju kat kau,apa perasaan kau sekarang ~HU HU HU~cuba tengok blakang korang skrang
    apa2 pun 5/10 la aq bagi kat kau.angap la sebagai pujian…………………………………………………………….

  4. nurul says:

    seram kowt..Aq x bleh byangkan kalo aq ade kat tmpat ko mse tu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s