Alkisah bila tiada keje

Posted: October 29, 2009 in Babbling
Tags:

Hari ni kuar umah kul 7:45 pagi..

Setelah mengharungi jammed di Salak Selatan Tol ke Jln Tun Razak..sampailah aku kat ofis kul 8:40 pagi..nasib baik ade hotFM..ilanglah tensen dengar celoteh si fafa & fbi..

Macam biasa..bukak beg, keluarkan laptop & login…

Bukak Microsoft Outlook, check ade email masuk ke tak…okey, tader~ selamat, tader isu la maknenya…

Next, bukak mozilla firefox..login yahoo, YM and Gtalk…

Lepas tu, utk elakkan dr gelaran tidak uptodate..aku bukak la news nye page..utusan.com.my, bharian.com.my & thestar.com.my sme aku layan je walaupun kdg2 berita nya ngarut2..bile bace bab politik, aku rase geram..(ade la sumpah seranah dlm hati utk beberapa minit)..bile bab jenayah lak, aku jadi takut..(haih, dah tak selamat dah dunia skang ni)..haa sampaikan gosip artis pun aku layan!! hoho~

Ok..Nak amik hati, aku bukak la Oracle website..bace pasal Oracle Data guard & etc..tp tak dan sampai 5 minit bace..aku menguap..lalu aku minimize window..

Then, bukak facebook home lak..pergh penuh ngan update org duk men game farmville lah..mafia wars la..sorority life lah n d list goes on..heran aku nape org addicted giler men game nih..nasib baik aku tak terjebak..ah, biarjelah..aku tengok gambar2 or komen status member2 yg agak best je lah…Hmm muak?? Bosan?? Tak rasa nak muntah? Huh, sape kate tak..memang bosan dan muak tahap gaban dah aku tengok FB nih..tapi what to do??? Main je lah FB..

aik..dah lunch time? okey..makan kat avenue K foodcourt..lepas tuh, window shopping jap kat klcc..malas la nak lame2..crowded jek..masuk ofis balik..

Then??

Apa lagi nak buat lagi?? BOSAN NYE!!!

Dari 1st October sampai le ke hari ni..aku tade keje nak wat..hahaha~!!! Very nice kan? tapi bosan giler okey..dah la aku pretending busy..amat penat huh!

Jadi, chatting and chatting lah aku dengan member2 gosips sampai lah kul 6 petang..

Begitulah alkisahnya rutin keje aku sekarang..aku kah yg bersalah bila tiada keje???? Jawablah bos..hehe

Comments
  1. hisham says:

    hye salam jengah…nice blog…kite tkr link k..

  2. hye hisham..no prob..thank you!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s