Puaka Keliwon

Posted: December 8, 2009 in Babbling
Tags: , ,

Aku sangat malas hari ni..selain monday blues yg masih terbawak2 sampai ke selasa, aku juga tak sabar nak tunggu cuti-cuti yg bakal tiba tak lama lagi..memang heaven sgt lah bulan disember..jumaat ni cuti harijadi sultan selangor, jumaat depan lak awal muharram..jumaat lg satu cuti krismas lak..pastu new year 2010 pun jatuh hari jumaat lagi..wah!~ selama 4 minggu aku bekerja 4 hari seminggu..ini sungguh seronok bagi seseorang yg bergelar pekerja! heee😀

Baiklah, hari ni aku mau bercerita pasal karnival Jom Heboh tv3..buat pertama kali nya aku melangkah kaki ke sana..kalo ikutkan aku tak minat nak gi tempat2 hiburan cam nih (cewah ye ke)..dah la crowded, jammed plak tuh..tak kuasa nak gi..tp kali nih ada 2 sebab..yg pertama sb karnival tu kt stadium bukit jalil, tidak perlu berkereta hanya jalan kaki dlm 10 minit je dr umah aku..yg kedua, adik aku ada datang dr trg dan dia beriya sgt nak pegi..lgpun bukan slalu ade even-event free cam ni..maka, aku pun bawak la dia ke sana..tapi aku tak gi berdua, ajak si ayue ngan kazen nye skali..baru le meriah skek..so, hr sabtu petang after zohor kitorg pun gerak la ke sana..first skali kitorg nampak booth puaka keliwon..eeee, aku mmg tak suke tengok siri tuh kt tv3 dulu2..banner yg elly mazlin jd hantu tuh amat menakutkan hokey..aku kalo boleh mmg avoid cerita berunsur seram nih sb aku jenis yg penakut..tp hari tuh camne la aku leh excited la plak nak masuk rumah hantu puaka keliwon..konon nye siang hari, pastu mesti just gambar2 seram je yg ade..okey, aku pun bayar la RM8 utk 4 org..krew kt situ pun suh la kitorg masuk..

jeng jeng jeng..skali jejak kaki dlm umah tu..pergh gelap gelita kt dalam tu..masing2 duk pegang tangan org sebelah sb nak jalan pun tak nampak pape..persis org buta kejap..ishhh tetibe ade satu lembaga putih berjalan dgn lajunye menuju kearah kami..huwaaaaaaaa aku bertempik secara kuat sb hantu tu berjalan ke arah aku dan berhenti betul2 depan aku..siap takmo lari walaupun aku pukul-pukul ngan tangan..huwaa padan muke aku sb nak duk tengah sangat..aku imagine hantu mai kot sebelah..huhuhu..aku ape lagi, memang mata duk pandang ke bawah je, takmo tengok lgsg ke arah depan..tp masalahnya aku dah tertengok hantu tuh tadi..muka nye amat menakutkan (ala2 solekan elly mazlin tuh) ngan kain putih..adeh lemah semangat aku..wkitorg pun lari-lari la carik jalan keluar..mcm org buta hilang tongkat je aku rase sb terlalu gelap..tengah duk carik pintu keluar, mai pulak hantu pocong…waaaaa, histeria lagi skali aku sebab hantu tu duk pegang kaki aku sambil keluarkan suara yg seram2…adik aku plak pocong tu duk tarik2 tudung..isk walaupun aku tau tuh hanya orang tp aku tetap takut gak kerana appearance nye mengerikan..yg aku heran nape la aku yg jd feveret utk hantu tuh mengusik..aku rase sb diorg tahu aku paling penakut kot..sb aku mmg tunduk bwh pejam mate je dr awal2..dah la menjerit tak hingat..hahaha..hampeh betul si puaka keliwon nih..keluar umah tuh, tudung aku senget benget jadinya..jatuh saham kejap😛

ok lah, malas dah nak citer panjang2..tengok gambar lah pulak ye..ade la berfoto-foto ngan few celebrity..yg frustrated nye makcik isabella dalam tari tirana takde la plak..baru aku nak shake hand and ucap tahniah atas lakonan berkesan beliau..hihi~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s