tak.tahu.nak.letak.apa

Posted: January 28, 2010 in Babbling
Tags: , ,

Huh, lame betul aku tak meng-update blog..sejak pindah ke bukit jalil April last year , streamyx yg beralamat putrajaya tak reallocate sampai ke sudah..sepanjang tuh la jugak aku hidup tanpa intenet di rumah dan sepanjang itu jugak la aku terpakse membayar bil walaupun tak guna..isk3 membazir sungguh..sehinggalah friday last two weeks streamyx combo package RM90 selamat aku terminate kan dengan membayar outstanding bill sebanyak RM520..sob2~ (abes duitku) tapi padan muke sendiri gak sebab duk tangguh-tangguh nak terminate..tapi tak mengapa, paling kurang aku sudah tidak berhutang dengan TM Net lagi..sesuai la dengan azam baru aku tahun 2010 ni iaitu untuk restructure financial ke arah lebih efektif dan cemerlang..cewah~!

dan seminggu lepas tuh, aku telah meng-suscribe maxis broadband package 3Gb 7.2MBs ..sebabnye?? tak best woo takde internet, bosan giler..huhu..hm, nak komen psl maxis bb pun tatau la nak kate apa sebab masih baru guna..so far, connection nye stable lagi..tapi hari ni aku nak komen pasal celcom..huh!!! marah aku masih bersisa lagi ni..dah la balik keje penat2 hari ni, check mailbox ade surat..aku buka and bace…

SILA AMBIL PERHATIAN

SEKIRANYA PIHAK TUAN/PUAN ENGGAN/GAGAL MENJELASKAN BAYARAN PENUH DALAM TEMPUH TUJUH)7) HARI DARI TARIKH NOTIS INI DIKELUARKAN, CELCOM MALAYSIA BERHAD AKAN MENYENARAI-HITAMKAN NAMA TUAN/PUAN TANPA MAKLUMAT LANJUT…

DAMN!! abes je bacer stupid notice tuh, terus je mulut rase nk sumpah seranah kat celcom..ape lagi aku dial celcom careline and suruh diorg check status akaun postpaid aku..katanya, dah buat pembayaran pada 16th January 2010 dan akaun sudah diterminate kan.memang pun, aku dah bayar outstanding sebanyak jumlah yg tertulis kat notis tu & aku dah terminate celcom postpaid aku pun…tarikh notis tu plak 1 week after aku settlekan bil..so, wadehel la kan nak antar-antar surat guaman kat aku..sebelum ni aku tak pernah miss bayar bil celcom bulan-bulan..skali mase aku nak terminate jadi camni lak..ingat aku ni bodoh sangat ke..apa lagi, mulalah aku melontarkan api kemarahan aku kat orang celcom careline tuh..seyes aku jarang marah org, tapi kali ni aku betul2 sakit hati..dalam 10 – 15 minit gak la aku membebel kat customer service tuh..semua benda yg terlintas kat pikiran aku luahkan..terdiam orang tu dan dia just cakap sorry bagi pihak celcom..lepas marah tu rase la gak kesian kat akak celcom careline tuh, tapi peduli ape aku..sekali skale mereka perlu diajar..huh, memang rase lega sangat bile dapat lepaskan geram..to dear celcom, sorry to say.. lepas ni aku malas dah nak suscribe ape2 dari kau…

adeh, lepas marah-marah tetibe rase lapar lak..ok la, mau makan dulu…😛

Daaa~~

aku yg emo..

Comments
  1. ziraziz says:

    Ish..ish..ish..Hidup CELCOM..hehehe

  2. zira..is that u?? kawan sekelas 5k dulu?? besnye leh jumpa kembali w’pun di alam maya..heheh..nih mesti peminat dan pelanggan tegar celcom.. ;p

  3. mysa says:

    waaah…yanie, mai rse mcm mai pon kne wat cmni gak r, last month kot rsenye terminate celcom broadband, smlm check email dpt lg bill…. tp lom smpt2 lg nk tepon CELCOM skang..huaaa..
    sengal tol…

    • mai pun sama kes ngan sy eh?? ish..nampak gayanya celcom mmg suka carik pasal ngan user nih..huhu..apa lagi mai, yanie sokong kalo mai buat perkara yg sama..fight for your right! Hee😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s