Archive for August, 2010

Celoteh di sana sini..

Posted: August 26, 2010 in Babbling
Tags:

SALE 70%..

Yer..skang kan masih MEGA SALE..so, aku pun apa lagi..mesti lah tak lepaskan peluang utk menabung duit di mall..byk lg yg belum beli ni..kata raya dah dekat..hiks..dan hari ni adalah misi mencari baju utk budak2..seperti biasa, tiap2 tahun InsyaAllah akan ku tolong kakak kat kg ringankan beban mereka..yer lah org berfamili ni mmg nak guna duit byk tambah2 musim raya..harga barang dah la naik, tp gaji nye masih di takuk lama..so, aku tolong la setakat mana yg mampu..Puas aku duk membelek2 baju kat bahagian kids..masih belum jumpa yg aku berkenan..kejap amik yg tuh..kejap amik yg ni..kejap letak kejap angkat..sekali tengok color orange lawa..skali warna merah cam menarik pulak..tetiba kaler pink pulak yg buat aku rambang mata..haish..aku paling tak reti nak beli baju budak2 nih..huhu..tetibe suara sorang salesgirl menegur buat aku tersedar ke dunia nyata..

“umur anak akak bape tahun?? boleh sy tolong??”

Erkss..aku tersengih..

“bukan utk anak sy..tp anak kakak :P”..

merah padam muka budak tu sb tersalah tanya..terus dia say sorry..hahaha…tapi aku tak kisah la..tak marah pun..cuma aku terpikir nape ek kalo kita beli baju utk kids dikata beli utk anak sendiri..dan kalo kita pegi bahagian lelaki dan sibuk memilih kemeja utk ayah..dikata cari baju utk husband pulak..aku tak perlu masa yg agak lama pun nak cari jawapan nya..sekilas sudah ku tahu tapi saje wat2 tak tahu…takpe, usia hanya sekadar angka..ngeh3~

ok..forget about age thingy 😛 So, lebih kurang sejam setengah kot aku bertapa di Jusco bahagian kids, finally aku dah jumpa yg aku rasa mcm sesuai utk anak sedara aku..lepas bayar aku pun ke centre court midvalley..saje meng usha baju2 yg dijual dari butik..cantek!! berkenan gile dah ni aku kat satu baju..siap aim utk beli..sekali tengok harga..RM750!! Pergh…gigit jari je la aku gamaknyaa..konfem tak pakai baju raya baru tahun ni kalo cam gini rupa harganya..hahahaha..aku terpikir ade ke ek org yg sanggup beli?? kalo iyer..bape riban la gaji depa tiap2 bulan nih..musykil aku~~~ bile dah tengok harga yg terlampau itu..terus takde mood aku nak lama2 kat situ..baik pi beli kat pasar malam kekdahnya 😛

tengok jam dah nak waktu berbuka dah..aku pun pi la singgah Sans Franciso beli mocha blended..punya la tamak aku ni..satu tak cukup..lgsg beli yg buy 1 free 1..bukan apa tambah rm2 je dari harga bese..lagipun aku nk balas dendam..terliur beb tengok ada mamat chinese minum Starbuck kt ofis tadi..dan oh yek, utk pengetahuan korang yg baca, masih ada lg satu kt dlm peti ais..bila masa ntah aku nak minum ni..mcm takde gaya je aku nak sambung minum mocha..karang x ngantuk aku dibuatnya..sila jgn tiru ketamakan sy yek kwn2..org tamak selalu rugi..hihi~

ok lah..dah kul 10 lebih dah..aku mau sambung wat keje yg never ending nih..esok dah friday dah..weekend ni pulak nak balik kg..better siapkan cepat2 mana yg tertangguh..yeay!! berbuka dgn famili..sonoknyaaaaaaaaaaa 😀 next mission adalah mencari baju utk ayah & handbag utk mak pula..baju aku sendiri ntah beli ke tidak nih..tp aku tak kisah, janji org2 yg tersayang gembira dgn pemberian ku..sebelum terlupa, esok hari Nuzul Al-Quran..selamat beramal yek kawan2..

I’m off now..Daa~!

Advertisements

Mat Salleh a.k.a omputih

Posted: August 21, 2010 in Babbling
Tags:

Tetiba aku teringat pulak satu insiden kat ofis last week..buat aku tersengih sorang2 kat depan laptop..hihi..nak dijadikan citer camni, kompeni aku ni ada la few mat salleh..salah sorang nya dari Ireland..mamat irish ni kalo tengok sekali imbas ada la iras shane westlife sikit2..hensem gak! dah la ketinggian nya mcm org asia..aku selalu gak la curi2 pandang wajah dia kalo dia duk sebelah aku..(mana la tau kot2 die berkenan..dan aku plak ada jodoh ngan mat salleh..kih kih kih :P) satu hari tu ada la sorang lelaki melayu datang interview kat ofis aku..dia sampai awal, so agak lama gak la dia tunggu mamat Irish nak intebiu dia..rasanya time tu dlm kul 11 pagi kot..perut aku dah start berlagu dah waktu ni..maklumlah puasa kan..kuat pulak bunyinya..dak ofis yg duk depan kubikal aku siap tegur psl perut berbunyi..bayangkan dia yg duk pakai headset pun leh dengar..hihihi..tak lama lepas tuh, mamat irish ni pun pi la jumpa candidate intebiu tuh..lepas intro sikit2..dia pun tanya la mamat tu dgn tanpa rasa bersalah..

hye..sorry I’m a bit late..u must be bored waiting for me rite..urm, u wanna have some drink before we start??

aku ngan dak2 ofis aku yg terdengar pelawaan itu tergelak secara berjemaah..haha..mamat melayu tu agak terkesima sekejap lalu tersengih..agak lucu la jugak aku rasa..haish punya la tak amik tau culture org melayu mamat nih..slumber offer drink kat org pose 😛

Sedetik di alam glemer :p

Posted: August 20, 2010 in Friends, Fun
Tags:

Bukan senang kan nak masuk paper..bab kata org once in a blue moon..jadi bila dah ada ni, aku tepek je lah gambar kat sini..saje nak feeling artis kejap..ngeh3~

Welcome back!

Posted: August 20, 2010 in Babbling, Personal

alahai lamanya tak update blog..bukan takde hot sto nak share tp tahun ni sgt la malas + busy..sampaikan skang dah tak tahu nak mula dari mana dulu..well, this year byk jugak changes dlm hidup tambah2 pasal kerjaya..oh ye kengkawan, saya tukar keje lagi this year..mmg dasar job hopper la kalo org tengok gaya aku nih..tukar keje mcm tukar baju..adeh..bukan sesuka hati je nak tukar tau tp byk la sebab nya..agaknya aku ni dah kena sumpah kot..takkan stay lama kat satu2 keje..hiks..cuba utk salahkan benda lain..tp aku berharap sgt this time I can stay longer..

Hari ni dah masuk hari ke 10 umat islam berpuasa..Alhamdulilah, kita masih diberi peluang olehnya untuk menjalani ibadah puasa dgn sempurna..orang kata bersungguh-sungguh la mengimarahkan bulan Ramadhan kerana kita tidak pasti sama ada tahun depan kita masih diberi peluang yg sama..InsyaAllah segala ibadah kita diterima olehnya..AMIN..

ok lah..takde idea la pulak nak cakap apa..saya tata titi tutu dulu laa yek!! nanti sambung lagi di next entry! 😉