Celoteh di sana sini..

Posted: August 26, 2010 in Babbling
Tags:

SALE 70%..

Yer..skang kan masih MEGA SALE..so, aku pun apa lagi..mesti lah tak lepaskan peluang utk menabung duit di mall..byk lg yg belum beli ni..kata raya dah dekat..hiks..dan hari ni adalah misi mencari baju utk budak2..seperti biasa, tiap2 tahun InsyaAllah akan ku tolong kakak kat kg ringankan beban mereka..yer lah org berfamili ni mmg nak guna duit byk tambah2 musim raya..harga barang dah la naik, tp gaji nye masih di takuk lama..so, aku tolong la setakat mana yg mampu..Puas aku duk membelek2 baju kat bahagian kids..masih belum jumpa yg aku berkenan..kejap amik yg tuh..kejap amik yg ni..kejap letak kejap angkat..sekali tengok color orange lawa..skali warna merah cam menarik pulak..tetiba kaler pink pulak yg buat aku rambang mata..haish..aku paling tak reti nak beli baju budak2 nih..huhu..tetibe suara sorang salesgirl menegur buat aku tersedar ke dunia nyata..

“umur anak akak bape tahun?? boleh sy tolong??”

Erkss..aku tersengih..

“bukan utk anak sy..tp anak kakak :P”..

merah padam muka budak tu sb tersalah tanya..terus dia say sorry..hahaha…tapi aku tak kisah la..tak marah pun..cuma aku terpikir nape ek kalo kita beli baju utk kids dikata beli utk anak sendiri..dan kalo kita pegi bahagian lelaki dan sibuk memilih kemeja utk ayah..dikata cari baju utk husband pulak..aku tak perlu masa yg agak lama pun nak cari jawapan nya..sekilas sudah ku tahu tapi saje wat2 tak tahu…takpe, usia hanya sekadar angka..ngeh3~

ok..forget about age thingy😛 So, lebih kurang sejam setengah kot aku bertapa di Jusco bahagian kids, finally aku dah jumpa yg aku rasa mcm sesuai utk anak sedara aku..lepas bayar aku pun ke centre court midvalley..saje meng usha baju2 yg dijual dari butik..cantek!! berkenan gile dah ni aku kat satu baju..siap aim utk beli..sekali tengok harga..RM750!! Pergh…gigit jari je la aku gamaknyaa..konfem tak pakai baju raya baru tahun ni kalo cam gini rupa harganya..hahahaha..aku terpikir ade ke ek org yg sanggup beli?? kalo iyer..bape riban la gaji depa tiap2 bulan nih..musykil aku~~~ bile dah tengok harga yg terlampau itu..terus takde mood aku nak lama2 kat situ..baik pi beli kat pasar malam kekdahnya😛

tengok jam dah nak waktu berbuka dah..aku pun pi la singgah Sans Franciso beli mocha blended..punya la tamak aku ni..satu tak cukup..lgsg beli yg buy 1 free 1..bukan apa tambah rm2 je dari harga bese..lagipun aku nk balas dendam..terliur beb tengok ada mamat chinese minum Starbuck kt ofis tadi..dan oh yek, utk pengetahuan korang yg baca, masih ada lg satu kt dlm peti ais..bila masa ntah aku nak minum ni..mcm takde gaya je aku nak sambung minum mocha..karang x ngantuk aku dibuatnya..sila jgn tiru ketamakan sy yek kwn2..org tamak selalu rugi..hihi~

ok lah..dah kul 10 lebih dah..aku mau sambung wat keje yg never ending nih..esok dah friday dah..weekend ni pulak nak balik kg..better siapkan cepat2 mana yg tertangguh..yeay!! berbuka dgn famili..sonoknyaaaaaaaaaaa😀 next mission adalah mencari baju utk ayah & handbag utk mak pula..baju aku sendiri ntah beli ke tidak nih..tp aku tak kisah, janji org2 yg tersayang gembira dgn pemberian ku..sebelum terlupa, esok hari Nuzul Al-Quran..selamat beramal yek kawan2..

I’m off now..Daa~!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s