Hujan tanpa henti

Posted: January 30, 2011 in Babbling
Tags:

Hari ni hujan tak henti-henti turun dari pagi sampai la ke malam..aku rasa berterusan sampai esok pagi kot..haih konpem la malas nak bangun gi keje esok ni..tempat korang hujan gak ke ek?

Dengan itu tiada aktiviti outdoor utk hari ni..lepas subuh pagi tadi aku duk kemas bilik yg dah macam tongkang pecah..huhu..dah macam bilik anak jantan dah..lama la jugak aku mengemas..dalam 2 – 3 jam kot..dan hasilnya sangat la berpuas hati..baru la sedap mata memandang.. hee *wink* dan seperti yg dijanjikan, hari ni kak zaa datang lepak umah aku..ada la jugak teman utk bergosip..dari story A sampai la Z kitorg bersembang sambil makan lempeng pisang yg dia beli kat presint 9 Putrajaya..nyummy~ maklum lah lama tak jumpa..dan yg bestnye berjaya jugak kami membeli tiket flite ke KK..malah dah book hotel nya skali..yeay!! another trip to go~ tak sabar nak bercuti lagi..hehe~

Aku dah nekad dah, tahun 2011 adalah tahun utk travelling..kalo sempat & cukup bajet, nak buat Asian tour..tempat yg aku teringin sangat nak pergi adalah Korea & Japan..tapi kos nye sangat la mahal..huhu..last week, team lead bagitau, aku maybe kena pi Tokyo after CNY nih utk UAT kat customer site..harap2 confirm lah..kalo pi under company, leh la save budget kan..

Haa..memandangkan dah dekat nak chinese new year, selamat tahun baru cina kpd kaum Tionghua & happy holidays to uols..mesti yg ramai yg cuti panjang kan? /me akan balik kg selasa pagi..can’t wait! rindu dah masakan mak..duk KL hari2 makan bukan nye best sgt pun.. harapkan mahal je kan? nak masak sendiri, memang tak dapat nye..aku ni terlebih ‘rajin’..hihih..

ok lah, dah tak tahu nak citer apa lagi..sambung nanti2 la yek kalo aku rajin..Daa =D

**esok ada makan-makan kat hotel nikko sempena CNY..(Alhamdulilah, makan free lagi)🙂

 

Comments
  1. ziraziz says:

    happy CNY…n happy travelling yanie…😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s