Seronoknya di kampung

Posted: February 7, 2011 in Babbling
Tags: ,

Selepas seminggu bercuti di kampung halaman..

1) Berat badan naik mendadak..seluar jeans yg hari itu longgar kini sudah ketat..tak tahu lah gained berapa kg..aku tak berani lak nak pi timbang, takut terkejut tengok angka penimbang..hihi..tapi yg pasti nye memang terbukti betul, masakan ibu adalah masakan yg paling enak di muka bumi ini..

2) Bangun pagi tiada lagi sahutan ayam & kicauan burung..tiada lagi ketenangan & keamanan..yang tinggal hanyalah bunyi bising construction kat belakang rumah sewa aku..huhu

3) Otak jammed..pagi-pagi lagi penyakit daun palas sudah menghinggap..punye la liat aku nak bangun tido..asyik duk snooze je bila alarm berbunyi..bila di ofis pulak tak boleh nak concentrate keje..dateline dah dekat tapi hati dan jiwa masih di kampung..haish~

4) Email outlook bersepah-sepah mintak dibaca..adoi..nih yg aku paling tak suka ni..penat nak membaca & menjawab..(bajet macam bos je..padahal tak semua email required attention aku)😛

5) Makan malam kembali ke dunia fastfood *sigh 1000 kali* (rindunye masakan mak..TIDAK!!!)

6) Penyakit demam dah nak datang..memang tabiat kot, tiap kali balik bercuti dari kg, konpem virus influenza berkenan kat aku..sok sek sok sek je kat ofis dari tadi..kejap2 bersin..adeh~

7) Pokai sepokai pokai nya..stended lah balik kg sekali skala harus la support perbelanjaan dapur kan?? takpun hulur duit serba sedikit setakat yg mampu kat mak ayah..itu belum lagi kira duit tambang taxi dari airport ke rumah..tapi walaubagaimanapun duit boleh dicari, tapi keluarga?? hanya satu dan tetap satu di hati..(cewah) ..hehe

dan yang terakhir adalah..

HOMESICK..

uhukss..rindu nye kat mak, ayah, akak2, adik2 & anak2 sedara.. :(:(

haa ini lah sindrom-sindrom yg biasa aku hadapi selepas pulang bercuti dari kampung..anda pula bagaimana?? kalo korang tak bagitau pun aku dah tahu dah..konpem ada yg sama macam aku kat atas kan?? hikss😛

Comments
  1. nyomel says:

    homesick lepas cuti panjang..?? alololo.. ciannye die..
    ehh..?? bagus jugak ko gain weight yanie.. kalo tak tu.. cekeding sgt!
    haha!😉

    • cekeding?? ewah3..kutuk aku yek bush😛 ha’ah, berat mcm dah bertambah skek..tp semalam aku demam..selera mkn pun kurang..jadi hari ni maybe dah back to normal kot..ko kan tau aku camne..bila mkn byk berat pun cepat naik, tp bila x mkn, berat pun cepat turun..hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s