Cinta beralih arah ke arah bangsa lain?

Posted: February 8, 2011 in Babbling
Tags:

OK, lupakan pasal demam..

Dah baca tajuk kat atas??

Hmm..korang rasa mustahil tak benda macam ni boleh berlaku kat korang sendiri?

Dulu masa kat universiti, bila ada org frust bercinta aku selalu cakap ayat nih dgn kawan2..saje bergurau, memang takde maksud apa2 pun..well aku org melayu..memang minat pun kat spesis melayu la jugak..jadi memang tak terlintas sedikit pun utk suka atau jatuh hati pada jejaka bukan melayu..setakat suka tengok tu adalah, bukan utk serius..tapi itu bukan bermaksud lelaki bangsa lain tak setaraf..TIDAK ye..malah diorg ada yg lagi kacak, lagi baik & lagi gentlemen..maybe perbezaan agama & budaya kot yg jadi penghalangnya..tapi tak tahu lah kalo taste korang minat kat mamat bangsa lain..tambah2 negara kita ni pelbagai kaum..hehe

And now, after few years, aku rasakan prinsip aku ni sudah mulai goyah..tak tahu lah apa sebab utama nya, mungkin environment sekarang sudah lain dari dulu kot..yer lah, sejak kerja dunia pun dah berubah..kalo dulu masa belajar asyik close dgn geng melayu je..bukan tak mix dgn org lain..ada je tapi tak rapat sangat..dan sekarang kat ofis kiri kanan berlainan bangsa..ada malay, chinese, Indian, Korean & American..bila dah satu team, buat keje pun sesama, makan pun sesama..ended up semua jadi close..and bila lama2 berkawan dgn diorg, aku rase selesa..happy pun ada..tambah pulak aku the only girl dlm team and the rest sme  lengchai (serius aku tak tipu..memang cuci mata hari-hari)..aku harap manager aku akan keep hiring handsome guy..bukan apa, motivation buat keje ni..hahaha..OK enuf laughing, back to topic, dalam ramai-ramai tuh ada sorang yg aku tersuka.. Oh, I just love the way he talk “melayu” with me..siap cakap “saya” “awak” lagi…so adorable..kalah org melayu sendiri..tambah2 bila dia cakap “Take Care” bila aku demam..terus rasa nak sihat😛 kalo dulu setakat admire sebab muka hensem je..tapi sekarang macam boleh tersuka betul2 pulak..haish apa kes ni?? malas la nak bagi reason kenapa aku boleh suka, nanti jadi poem “10 things I like about you” pulak..:P persoalan nya di sini adekah kali ini “Cinta beralih arah ke bangsa lain” adalah suatu realiti???

Jeng jeng jeng…

semoga ianya suatu mimpi..😛

Comments
  1. nyomel says:

    wahh wahh.. sape tu babe? sape jejaka itteww..??😉

  2. hahahaha..rahsia~~~ but don’t take it serious la babe..saje suka suki je nih..anyway my dear fren, happy befday ya! please read my msg on ur fb wall..Hee😀

  3. diLa says:

    kpd jejaka tsbut, ni je yg nk aku kate:
    ‘awok, kalu awok nok ke saing sy ni, blajo2 le ckp tganu deh…sng kek gi nok cakak nge in laws😀’

  4. nyomel says:

    hehehe! setuju!
    teruk la mamat tu nak blajo ckp t’ganu lakk..😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s