Archive for June, 2011

Cinta tak semestinya bersatu

Posted: June 30, 2011 in Love, Personal

Hello readers,

Hari ni saya dah balik KL  tapi kan ada satu perasaan sedih laaa…huhu..saya sendiri pun tak pasti kenapa tapi rasa mcm separuh hati ni kat sana je..bab kate omputih..someone took my heart away..and yes, I’m not kidding..I miss someone there..badly 😦 dan lagi rindu bila dapat sms ni..

“miss++ u..my pretty girl”

nampak macam lucu dan mengarut kan?  Within plus minus 1 month at Bangkok, I fall for someone..is that ridiculous? But ah..it’s happened to me..I’m not sure about you guys, but for me I cannot lie about love..it comes naturally & sy pernah ada perasaan camni few years ago..anyway mesti ada yg tertanya-tanya kan who’s that guy?? handsome macam pelakon korea ke?? hehe..Well, I don’t want to talk much about him..he’s amazing just the way he is..he knows how to treat me well & he’s so honest..dan ini bukan love at the first sight ya..my boss introduce him to me last May which is my second trip..since our project kat Thailand go through under his company..so dia kena take care of us while we were there..first time jumpa just kawan cam biasa je lah..no feeling at all & saya tak berapa suka dia tau sb susah nak communicate..tanya lain dijawabnye lain..huhu..tapi sekarang perasaan tu dah lain..maybe sebab jumpa hari2 kot..tambah pulak sy sorang2 kat sana..patut la org kata jgn benci atau tak suka kat seseorang kan..nanti terbalik jadi nya..anyway tak sure lah dia ada same feeling ke tidak but my instinct can say that he likes me too..(perasan kan?? haha :P) well dia ada bagi hint dia suka kat saya tapi saya wat2 tak paham je..huhu..apa2 pun saya percaya kalo ada jodoh takkan ke mana..ha korang ada tak saya bagitau yg dia ni memang sweet sangat..sweet talker + sweet face..tp tak tahu lah kalo Thai guys ni sepesen je seme mulut manis..huhu~

Hmmm…

Bila pikir2 balik..ini adalah mustahil 😦

Perbezaan agama+perbezaan budaya+perbezaan bahasa+distance..

Kenapa lah sy asyik tersuka kat seseorang yg tak mungkin sy dapat yek? sob3

P/S : I miss you too

Perang Poster

Posted: June 26, 2011 in Babbling
Tags: ,

  

Cuba korang tengok gambar kat atas ni..dasat bukan? kalo kat negara kita wat poster camni time election korang rasa apa agaknye yg akan berlaku?? hmm paling command pun konpem kena masuk jail kot..hahaha~ anyway bukan setakat dua animal ni je, ada yg gambar kerbau kena cucuk hidung jugak tau tapi tak sempat nak snap..3rd July kat Thailand ada general election..so banyak lah perang poster nya..dan aku baru tahu..menurut undang2 Thailand, hotel takleh serve any alcoholic beverage dekat bar atau kawasan public during polling day..paham2 je lah kot kalo dah mabuk mcm2 lah yg akan berlaku..cuba korang google post election kat Bangkok camne..haa mcm2 story kot ada..ok lah korang, nak pi rest dulu..cya in next entry okeh 😉

1 Asian

Posted: June 25, 2011 in Babbling
Tags:

“Madam, are u Philippine??”

“Sorry miss..u from Indonesia isn’t it?”

Aku tilik2 muka aku kat cermin..hidung tak mancung pun..tak putih pun..sah! mmg melayu sejati..dah memang mak ayah org malaysia pun..tapi kenapa tiap kali budak room service datang hantar makanan, diorg asyik tanya soklan kat atas je..huhuhu..bila pikir2 balik, aku perhatikan org Asian nih mmg tak byk beza pun..kdg2 susah nak cam samada org tuh Malaysian ke, Thailand ke, Philiphine ke or Indonesian..sebab mmg nak sama..cuma bila cakap je baru lah tahu org negara mana..so, tak hairan lah kalo org salah interprate.. 😉

Haih aku tengah boring..nak keluar tatau nak pi mana..campur pulak dgn perasaan malas & takde geng..jadi hanya internet peneman setia..browse sana, browse sini..maka, terhasilah lah short entry ini..hihi

Unique Restaurant

Posted: June 24, 2011 in Personal

adoi..rupenye ini lah dia restoran yg diorg bawak aku pi makan..korang tengok lah bukan main lagi tag line nye..hoho~ bila aku masuk restoren ni, aku srg je kot yg pakai tudung..kompen tak manis dipandang org kan..huhuhu..member aku cakap, nih restoren yg agak famous di Bangkok..siap menang the best restaurant in Bangkok 2011..not bad huh? kalo ikutkan decoration restoran nye agak menarik, macam dlm taman gitu..food pun byk choice lah kalo bg non-muslim..buku menu mcm buku programming dah..vegeterian food pun byk choice..before entrance restoren ada condoms handicraft & item..I don’t dare to look ok..this is crazy! korang paham2 je lah objective restoran ni promote famili planning..huhu..dah la aku sorang je yg pompuan..paling aku takleh lupa selepas kitorg bayar bil, diorg dtg bwk something..aku ingat refreshment lah..mcm chewing gum ke ape..sekali mak oih..huhhh..dibagi nye condom srg satu..lol..korang, serius aku malu tau..dah la diorg gelak kat aku sb muka terkejut..oklah takmo citer panjang2..korang tengok je lah pic patung2 kat sini yek 😉

  

 

OK, this is crazy bebeh..I keep watching & watching this video since last night..well yeah, I love this song and I’m a big fan of My Chemical Romance since 2004..don’t ask why? Blame him! hahaha..Just like minat MU because that person is a die hard fan of Rooney..i’m totally crazy bukan? lol..back to this video anyway..i would say the main attraction nye adalah gerard! yes, he is!!! Look at him..seriously nampak takde tenaga dah nak nyanyi but still look hawt!~ dan ada certain part expression mukanya sangat adorable & cute! ah *heart melting* tak kisah lah gothic ke hape, baju dia selekeh ke..rambut kaler merah ke..janji aku nampak dia cute..hehe~

Oklah korang, nak menghayati bait lirik2 lagu ni pulak…sob2~

Well, when you go
Don’t ever think I’ll make you try to stay
And maybe when you get back
I’ll be off to find another way

And after all this time that you still owe
You’re still a good-for-nothing I don’t know
So take your gloves and get out
Better get out while you can

When you go would you even turn to say
“I don’t love you like I did yesterday”?

Sometimes I cry so hard from pleading
So sick and tired of all the needless beating
But baby when they knock you down and out
It’s where you oughta stay

Well after all the blood that you still owe
Another dollar’s just another blow
So fix your eyes and get up
Better get up while you can, whoa whoa

When you go would you even turn to say
“I don’t love you like I did yesterday”?
Well come on, come on!

When you go would you have the guts to say
“I don’t love you like I loved you yesterday”?

I don’t love you like I loved you yesterday
I don’t love you like I loved you yesterday

eat.pray.love

Posted: June 16, 2011 in Babbling, Love, Travelling
Tags: , ,

Homaigod..dunno why tetiba rasa teruja untuk create my own version of eat, pray and love =)

Still remember the original version?

 One Woman’s Search for Everything Across Italy, India and Indonesia..

I know some said ridiculous but who cares??  my dream is not your dream 😉

Ok peeps, dah decide dah..the first one is..

yeay~!! tak sabar nak pi tempat kelahiran minho oppa next year..hahaha..OK, aku mmg kipas susah mati k-Pop & K-Drama..latest drama confirm aku tengok..sanggup tido lewat atau berjaga sampai ke pagi semata2 utk habeskan satu drama..hee..hebat bukan #penanganKorea..but why korea for “eat”?? Nape aku tak pilih country yg senang nak cari makanan halal eh? haa korang tak tahu, food kat sana sedap2 especially ramen & kimchi..belum masuk kimbab lah ke apa lagi ntah makanan yg lebih kurang ejanya..so, aku mahu rasa sendiri kehebatan nya..tengok dlm drama, diorg makan mee cam best giler..siap makan dalam tudung periuk lg..hahaha~~

okay..okay..enuf for makan-makan..place for PRAY pulak..life kena balance ok..ha yg ni common lah, impian setiap muslim..wajib ke sana jika mampu..


InsyaAllah suatu hari nanti..AMIN 🙂

***apa? korang pikir aku nak pi India gak ke mcm dlm filem tu??..giler ke hape???

and the last place for LOVE is (yang ni special sikit)

Hmm..Hmm..Hmm…

Di mana ya?? Yang pastinya aku nga’ mau Bali (nanti sama dengan elizabeth)

Hmm..what about Italy???  (wow..Venice Kota Romantik)

France??? (Lelaki paling gentlemen)

or Ireland?? (banyak jejaka kacak dan hensem tau)

(Cis berangan je lebih..banyak la kau punya duit :P)

(berpikir 5 minit)

Haish seriously tak boleh pikir tempat yg sesuai..

Where to find Love??? Adakah jauh di benua sana?? ataupun hanya di depan mata???

(berpikir lagi 5 minit)

OK..sorry dear..Nampak gayanya entry aku tak complete nih..missing one element..hihi~ kalo ada yg terbaca nak bagi suggestion dipersilakanlah yek..bila aku jumpa tempat mana yg ada bunga-bunga cinta aku bagitau yeah..

Daa~~

**Thanks pakcik google for the pictures