Archive for July, 2012

Dentist oh dentist

Posted: July 1, 2012 in Babbling
Tags: ,

Hari ni appoinment pertama dengan dentist selepas 2 bulan..suppose 3rd of June tapi aku cancel sebab baru balik dari korea time tu..penat yg amat sampai tak larat nak kuar umah 😛 So dari pagi dah start nervous sebab teringat kwn2 bercerita pasal pengalaman tightened braces yg agak sakit..huhu..sebaik saja sampai di klinik, kebetulan doktor baru je selesai treatment patient lain..so terus je giliran aku..dup dap dup dap la jugak tapi aku pretending cool aje..haha~ aku harus admit yg doktor ariefin ni sangat lah berpengalaman dan aku cukup salute dengan dia..sangat berhati2 dan cekap..memang tak salah aku pilih dia..less than 10 minutes dah selesai..scaling sikit2 pastu tukar wire..aku siap tak sedar tang bila dia tukar wire nya..last2 doktor cakap “Ok..I’m done..”..nak kata tak sakit langsung tipu lah kan, ada la jugak rasa sikit2..tambah2 rasa gerun bila tertengok tool yg doktor guna ala2 playar tuh..dibuatnya kita mcm bahan eksperimen tapi i tell you lagi sakit extraction masa facial treatment..siap rasa nak tendang je beautician nya..LOL..

so, this is my first braces tightening experience and now i’m looking forward to meeting my dentist next month.. 😉

Advertisements