Finally sampai jugak di JakartaSuppose nita came with me but dia kena pergi London la pulak.. So, only me with another friend je yang pergi. Sampai je di airport terus amik gambar sambil menunggu pak supir datang pick up. lol

IMG_20130612_222339

Sebelum ni dengar cerita je dari nita pasal traffic jam yang teruk di Jakarta tapi hari tuh dapat tengok sendiri! When I was in Bangkok, I felt KL’s traffic jam is nothing compare to Bangkok’s traffic-jam but this time, Jakarta’s traffic is heavier than Bangkok! Serius macet banget. The day we landed soekarno hatta international airport was a legend. Dari bandara nak ke Ancol took few hours. Jam yang tak bergerak atau ayat Jakarta nya, macet total. Hihi

Sampai je Ancol, kitorang makan siang dulu. Lapar gila sebab dari pagi tak makan. Bila di Jakarta, semestinya kena try makanan orang sana dan teh botol jangan dilupa ya. For me, rasanya tasty! Enak di minum tambah2 tengah cuaca panas🙂 Di ancol, kitorang just jalan2, foto, masuk seaworld Indonesia & naik gondola Ancol to see the view from the top.

Fotor0706144656

Lepas berseronok di Ancol, kitorg gerak ke hotel yg terletak di Kemang, Jakarta selatan. Macet lagi sekali sebab time tuh orang pulang dari kerja dan suprisingly area kemang tu antara area yg agak macet! Dah la waktu tu gerimis. Kesian pak supir jam satu pagi kalo tak silap dia sampai rumah selepas hantar kitrg malam tu. haha. Anyway ni hotel yang kita stay kt Kemang. I like this area, memang happening ala2 Bukit Bintang walk kalo di KL😉

Fotor0706152713

Actually ada reason why we choose Kemang area. Sebab nya kita nak try makanan kat restoran Baim Wong & restoran Dude Harlino😛 Walking distance je dari hotel but we have no luck. Both Baim Wong & Teuku Wisnu tak ada pulak. Tapi tak apa lah, janji food nya sedap. Nih food yg kita order kat Publo restoran. Bukan nak memuji lebih-lebih sebab pemiliknya artis tapi serius makanan kat sini sedap. Hehe

img1373090882948

Esoknya pulak pegi ke Tanah Abang, Taman Mini Indonesia, ronda2 kat shopping mall, Monumen Nasional (MONAS) & malam nya pulak singgah di restoran Miya81 sushi steak house di area hotel. Pemiliknya adalah pelakon sinetron Dude Harlino & the gang..So unlucky, dia pun tak ada kat restoren nya sebab sibuk shooting di area lain. Sebelum balik, sempat kitorg sembang dengan pekerja-pekerja kat situ..siap suruh kirim salam dari Kuala Lumpur buat teuku wisnu..haha..anyway nih antara makanan yang kitrg order kat Miyabi restoren. Thumbsup memang sedap. Kalo korang pergi Jakarta jangan lupa singgah restoran ni tau..Selain di Kemang Jakarta Selatan, ada lagi branch lain di Jakarta Barat kalo tak silap. For me next time kalo pegi Jakarta memang nak pergi lagi sini🙂

Fotor070615001

Dan nih gambar-gambar sekitar Jakarta. Tak ada banyak sgt pun sebab sibuk bershopping. Malas nak ambik gambar. Hehe..

Fotor070615388

Till we meet again in the next post! Have a nice weekend peeps.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s