Setahun yg lepas patutnya entry ni tapi baru ada chance nak post. Maklumlah penyakit malas asyik menyinggah. Cerita pun sudah basi kan, tapi tak apa lah janji korang boleh buat reference kalo nak pergi Korea nanti. Haha

Sedikit recap. Maybe boleh baca entry ni dulu https://elixadexelia.wordpress.com/2012/06/27/budget-trip-to-korea-day-1/ . Dalam post ni saya cerita pasal hari pertama kitorg stay di Seoul. The next day we went to Busan for 2 days. Boleh refer entry ni pulak https://elixadexelia.wordpress.com/2012/09/12/budget-trip-to-korea-busan/ . So lepas balik dari Busan we back to Seoul again. Yeahh!! That’s the plan.

Sampai je Seoul pagi tuh, we all terus ke Zaza Backpackers, our guesthouse for the remaining days in Korea. Boleh check website nya http://zazabackpackers.com/ for the details. I super love this guesthouse!! It is an easy walk to Seoul’s most famous attractions like Namsan TowerMyeong dongDongdaemun Market and many more. Dan yang paling best a cute & clean house with affordable price & friendly staff (The guy staff is cute too!). *wink*

Lepas simpan our luggage dalam bilik kitrg terus keluar untuk ke next destination. Mana lagi kalo bukan Menara cinta Seoul, Namsan Tower! Hehe. A must visit place in Seoul. Before that kami singgah kat Paris Baguette Cafe dulu untuk brunch. Lapar sangat tapi kat situ boleh makan roti & kek je. Tuh pun korang kena pandai-pandai pilih takut terpilih yg ada cik ba.. haa korang sambung la sendiri perkataan tu😛

Fotor070710477Lepas makan kenyang2, kitrg pun terus ke Namsan tower. Dekat je dari guesthouse tapi agak penat la jugak sebab jalan nak ke sana berbukit-bukit & banyak tangga pulak tuh..kalo korang nak tahu di Korea ni memang banyak jalan berbukit-bukit camni, rumah pun banyak on the top hill. Kalo ikutkan stamina orang Korea ni boleh tahan la kan. Cuba tengok dlm drama, asyik jalan & berlari je diorg ni..hehe..

Penat-penat pun kitorg berjaya jugak sampai ke Seoul Tower. Agak luas jugak area Namsan tower nih.Memang macam dalam drama lagi sekali view sangat cantik kat sini. Arghh tak boleh nak describe tapi feeling nya lain tau. Dapat jugak kitrg tengok sendiri love locks tree, museum bear & cultural performance. Happy sangat!😀

Fotor0707115123

Lepas Namsan tower, kitorang balik ke Zaza backpackers untuk makan & solat. Makan macam biasa lah, rendang dan serunding yang kitrg bawak masih ada. Nasi pulak boleh beli kat family mart atau 7 eleven. Tak pun stok maggi masih ada.😉 Lebih kurang 2 jam lepas tu pulak, kitorang dah ready untuk ke next destination. Myeong dong night market, Hello Kitty Cafe & jalan-jalan sekitar Hongdae. Jom tengok gambar je, tak larat nak cerita dah..lol

Fotor0707131634Day 5 tunggu di lain entry pulak ye dan tak tahu lah bila boleh post lagi. Maklumlah Mim Alif Lam Sim. Haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s