Archive for the ‘Love’ Category

I’m done with Venice‘s pictures. Now let’s move to the next one, Paris the city of love!! Hee 😀

I was there last month for 2 days and it wasn’t enough at all. Nak pergi lagi please! (Pray hard)

To my future husband, please take note! A must go place in our honeymoon list ok?? 😛

I’m not in mood of “membebel” today..so, let pictures do the talking yah..hehe~

Cinta tak semestinya bersatu

Posted: June 30, 2011 in Love, Personal

Hello readers,

Hari ni saya dah balik KL  tapi kan ada satu perasaan sedih laaa…huhu..saya sendiri pun tak pasti kenapa tapi rasa mcm separuh hati ni kat sana je..bab kate omputih..someone took my heart away..and yes, I’m not kidding..I miss someone there..badly 😦 dan lagi rindu bila dapat sms ni..

“miss++ u..my pretty girl”

nampak macam lucu dan mengarut kan?  Within plus minus 1 month at Bangkok, I fall for someone..is that ridiculous? But ah..it’s happened to me..I’m not sure about you guys, but for me I cannot lie about love..it comes naturally & sy pernah ada perasaan camni few years ago..anyway mesti ada yg tertanya-tanya kan who’s that guy?? handsome macam pelakon korea ke?? hehe..Well, I don’t want to talk much about him..he’s amazing just the way he is..he knows how to treat me well & he’s so honest..dan ini bukan love at the first sight ya..my boss introduce him to me last May which is my second trip..since our project kat Thailand go through under his company..so dia kena take care of us while we were there..first time jumpa just kawan cam biasa je lah..no feeling at all & saya tak berapa suka dia tau sb susah nak communicate..tanya lain dijawabnye lain..huhu..tapi sekarang perasaan tu dah lain..maybe sebab jumpa hari2 kot..tambah pulak sy sorang2 kat sana..patut la org kata jgn benci atau tak suka kat seseorang kan..nanti terbalik jadi nya..anyway tak sure lah dia ada same feeling ke tidak but my instinct can say that he likes me too..(perasan kan?? haha :P) well dia ada bagi hint dia suka kat saya tapi saya wat2 tak paham je..huhu..apa2 pun saya percaya kalo ada jodoh takkan ke mana..ha korang ada tak saya bagitau yg dia ni memang sweet sangat..sweet talker + sweet face..tp tak tahu lah kalo Thai guys ni sepesen je seme mulut manis..huhu~

Hmmm…

Bila pikir2 balik..ini adalah mustahil 😦

Perbezaan agama+perbezaan budaya+perbezaan bahasa+distance..

Kenapa lah sy asyik tersuka kat seseorang yg tak mungkin sy dapat yek? sob3

P/S : I miss you too

eat.pray.love

Posted: June 16, 2011 in Babbling, Love, Travelling
Tags: , ,

Homaigod..dunno why tetiba rasa teruja untuk create my own version of eat, pray and love =)

Still remember the original version?

 One Woman’s Search for Everything Across Italy, India and Indonesia..

I know some said ridiculous but who cares??  my dream is not your dream 😉

Ok peeps, dah decide dah..the first one is..

yeay~!! tak sabar nak pi tempat kelahiran minho oppa next year..hahaha..OK, aku mmg kipas susah mati k-Pop & K-Drama..latest drama confirm aku tengok..sanggup tido lewat atau berjaga sampai ke pagi semata2 utk habeskan satu drama..hee..hebat bukan #penanganKorea..but why korea for “eat”?? Nape aku tak pilih country yg senang nak cari makanan halal eh? haa korang tak tahu, food kat sana sedap2 especially ramen & kimchi..belum masuk kimbab lah ke apa lagi ntah makanan yg lebih kurang ejanya..so, aku mahu rasa sendiri kehebatan nya..tengok dlm drama, diorg makan mee cam best giler..siap makan dalam tudung periuk lg..hahaha~~

okay..okay..enuf for makan-makan..place for PRAY pulak..life kena balance ok..ha yg ni common lah, impian setiap muslim..wajib ke sana jika mampu..


InsyaAllah suatu hari nanti..AMIN 🙂

***apa? korang pikir aku nak pi India gak ke mcm dlm filem tu??..giler ke hape???

and the last place for LOVE is (yang ni special sikit)

Hmm..Hmm..Hmm…

Di mana ya?? Yang pastinya aku nga’ mau Bali (nanti sama dengan elizabeth)

Hmm..what about Italy???  (wow..Venice Kota Romantik)

France??? (Lelaki paling gentlemen)

or Ireland?? (banyak jejaka kacak dan hensem tau)

(Cis berangan je lebih..banyak la kau punya duit :P)

(berpikir 5 minit)

Haish seriously tak boleh pikir tempat yg sesuai..

Where to find Love??? Adakah jauh di benua sana?? ataupun hanya di depan mata???

(berpikir lagi 5 minit)

OK..sorry dear..Nampak gayanya entry aku tak complete nih..missing one element..hihi~ kalo ada yg terbaca nak bagi suggestion dipersilakanlah yek..bila aku jumpa tempat mana yg ada bunga-bunga cinta aku bagitau yeah..

Daa~~

**Thanks pakcik google for the pictures