Archive for the ‘Wedding’ Category

Zul’s Wedding

Posted: August 5, 2008 in Wedding
Tags: ,

Augus is coming!! And as usual, berlambak lah kad undangan kawen yg aku terima..Fis wedding of August adelah last Sunday..Zul helmi batch aku CS Uitm Dungun dulu selamat mendirikan rumah tangga dengan pasangan nye Nurul..Wahh..dah kawen dah si Zul ni..Hmm, kenduri yg aku gi hari tu adelah belah Zul di Taman Mawar, Ampang..Actually aku agak excited nak gi kenduri Zul ni sebab dapat jumpe member2 uitm dulu..almost 5 years tak jumpe..lame giler..huhu

Dalam kul 11.30, aku cam bese bersama kak za bertolak dari Putrajaya..Around 12 dah selamat sampai Taman Mawar..Tak susah pun nak gi umah Zul ni, dari MRR2 amik exit Taman Kencana which is belah kanan dari fly over..then dari situ, just go straight and belok kanan ke Taman Mawar..tapi ade le gak sesat sikit2..hehe..haa, sampai je sana, aku nampak Achong, Nizam and che wan..wahh, sungguh tak sangka..che wan yg aku kenal dulu sebagai “budak putih” telah berubah warna kulitnye..hihih..now, dah gelap..tak tahu la pasal apa..achong ngan nizam lak makin berisi..btw, sonok jumpe korang! Then, tengah makan2, jumpe budak2 lain..dila, yun, ija,aima, yus, rina, umie, jem & udeng..wahh..mmg jadi cam reunion dah..Oh, neway udeng & jem ni datang dari JB..aku betul2 kagum ngan budak ni berdua..demi kawan, highway PLUS sanggup jelajahi..ahakss!! Yg lain tak berubah sangat, except ija and aima makin tembam sebab akan jadi bakal ibu..Tahniah korang berdua yek!

Hurm..bile balik umah je terus aku duk terpikir..sorang2 kawan aku yg move to next phase..next week plak dila..aku lak bile lagi yek?? adehh, still di takat lama..single ready to mingle..Yeahh!! tapi ape yg aku leh jawab kalo org tanye bile aku nak kawen..”tuh semua rahmat Tuhan..” heheh..

Ok lah, here are some pictures yg sempat aku snap during wedding 😉

Kenduri kawin lagi~~

Posted: May 25, 2008 in Wedding
Tags: ,

Yeahh..nampak gayenye hari ni kite masih lagi topik kenduri kawin..biasa lah, undangan tak putus2..bab kate org, walimatulurus ni wajib kena pegi kalo tader aral ape2..lagipun yg kawin hari ni adelah salah sorang close fren aku gak..mane boleh tak pegi, nanti kecik hati kwn..hehe..ape2 pun tahniah buat ila kerana telah menjadi isteri kepada wan..Alhamdulilah, akhirnya tanda_tanya & the guardian disatukan juga di majlis yg serba indah ini..oh, mesti korang nak tau nape aku kate tanda_tanya & the guardian kan..haa, kalo nak tahu tuh le nick name diorg kat MiRC dulu2..diorang berjumpe jodoh hari ni pun sebab miRC kat UTP dulu tau..kirenya cinta ila dan wan ni bermula dari dunia cyber..sungguh ku tak sangka dari dunia siber melekat hingga ke jinjang pelamin..hehe..aku doakan korang berdua kekal bahagia hingga ke syurga…Ameen 🙂

Yg aku paling hepi pasal kenduri kawin kali ni sebab aku dapat jumpe all my ‘sayangness’..lame dah tak jumpa korang..windue bangat!!! masing2 asyik busy ngan keje, sampaikan nak hang out sesama pun tader masa sangat..huhu..so, hari ni we manage to meet up again!! Rase hepi sgt..Ayue, bush, atie, akis & rinie..semua osmet aku kat UTP dulu2..finally we all berjaya membuat gathering kat wedding ila di banting 😀

Ermmm..nak kenal tak kwn2 ku yg comel itu?? 😉 okey, jom..meh aku introducekan~~~

Yg berbaju kuning di hadapan itu adalah akis..sebelah dia lak, bush berbaju purple and next to her is ayue (cantek nye rantai hang!)..yg manis berbaju kurung biru adalah rinie dan yg bertudung putih tuh plak atie.. dan tak lupe org penting di majlis ini ialah ila & wan da bride & bridegroom..tahniah yek ila!! ko la org fis yg settle down antara kite2 sme nih..lepas ni sape plak ek??? It cud be akis, bush, atie or rinie (bukan ape, korang kan dah ade yg special)..tak macam aku ngan si ayue ni..single to da mingle lagi..hehehe..ermm, cam bese lah yek, ku malas nak bercerita panjang2..so, ape kata kite tengok pic lagi & lagi~

(more…)

Kenduri Kawin…

Posted: May 24, 2008 in Wedding
Tags:

Masuk kali ni, dah 4 kad undangan aku terima..seme member2 aku dah nak kawen..huhuhu..maklumlah bila cuti sekolah bermula, ramai la pasangan yg amik kesempatan untuk menamatkan zaman bujang masing2..bukan aku tak hepi kwn2 nak kawen, juz rase sedikit down bile teringat kat diri sendiri..bulan berganti bulan, tahun berganti tahun, usia lak makin bertambah..aku lak tader progress nyer..haha..ape nak jadi ntah..org tua lak asyik duk tanya bila lagi nak kawen??? Haaa..tuh le soklan yg aku tak suke dengar skang..sensitive ok? Sila la jangan mengutarakan lagi soklan itu kepada saya 😛

hari ni aku ke kenduri padil di selayang bersama kwn2 yg len..mostly dak2 Freescale..aku sorang je yg sesat gi kenduri tuh..hihih..ape2 pun, diorg ni byk je yg aku kenal..semua dak2 UTP dulu gak..kitorg gi sana dgn 3 buah kereta..aku naik skali ngan ana, atie, ijad & ayue..kali ni Gen2 ana yg jadi mangsa & ijad selaku driver nye..hehe..macam biasa lah, kalo dah ramai2 camtuh sure havoc nye duk sembang2..tambah2 ngan si ijad yg asyik ade modal je untuk bercerita & melawak 😀

Dalam kul 2 kitorang sampai di umah mertua padil..sesi makan2 pun bermula disertai dengan sesi chit chat..agak meriah gak kenduri kali ni sebab meraikan 2 mempelai..lagu2 selamat pengantin baru & paluan kompang kendengaran sana sini..tengah2 duk makan2, wah meng (senior IT kat Freescale) datang duk sembang2 kat meja kitorg..dia aku tengok tak berubah-ubah, nampak sentiasa muda..awek muda le tuh 😉 sungguh tak sangka dia still ingat kat aku lagi..dah 2 tahun lebey dah..dulu aku pernah intenship 8 bulan kat Freescale & dia tuh supervisor kwn aku..so, sempat la update progress tentang life aku sket2..hehe

Selepas selesai sesi makan2 nasi minyak & kuih muih yg ada, sesi feveret kami pun bermula iaitu sesi bergambar..biase la kalo dah ada camera kat tangan, rase je nak snap everywhere, anytime, anyone..and i dun care bout other ppl…ahaks!! dan macam biase jugak lah, I’m so lazy to write..huhu..let picture tell da story ok?? 😛

Jom tengok picture~~~~

(more…)