Posts Tagged ‘Memories’

5 Khadijah

Posted: November 18, 2008 in Friends
Tags: , ,

Ermmm..Bile bace SCIPP nye blog..aku tetibe teringat zaman form 4 and form 5 kat skolah tuh dulu2..lalu membuatkan aku merindui kengkawan class 5K..da only class yg amik economic..dak2 clas len semua amik accounting time tuh..So, hari ni aku nak mengupdate dak2 5K yg telah lesap di planet bumi sendiri..seriously aku dah byk lost contact ngan diorang..Ape-ape pun, Mari aku meng introducekan ke lima belas khadijahanz batch 98/99 😉

Dimulai dengan big boss kitorg dulu..

1. Nor Hazlinda Puteri Tengku Zahid
Ketua kelas kami yg cun, bermata kuyu dan slumber giler..hobi si Lin adalah suka tidur di dalam kelas sampaikan ade garis2 meja terlekat di wajah tapi ttp menten cun..hihiks..Mempunyai suara yg  lunak dan mmg sorang ketua kelas yg best & cool!! Hmm, dari ape yg aku tengok kat Frenster, lin keje kat Digi dan dah ade famili sendiri..anak dia pun comel cam dia jugak 😀

2. Nor Hashmira
Dikenali dgn name mira salvatore atau meoww sb dia suke kucing..seorang yg lemah lembut, manja dan suaranye sangat merdu especially bila mengalunkan ayat-ayat suci Al-quran..Mira nih terer subjek biologi, aku selalu gak belajar ngan dia dan dia merupakan pelajar feveret cikgu Junainah..heheh..Haa, satu lagi jgn tak tahu mira ni peminat citer hindustan, kalo dalam class tak heran lah kalo dia duk berduet ngan Farah..Skang ni Mira bahagia bersama suami & anaknye..dulu2, dia lah yg sibuk nak kawen awal..tak sangke memang betul dia kawen cepat..

3. Wan Madihah Wan Abd Rahman
Kami memanggilnye Yaya, dia ni memang otai & slumber giler kalo langgar peraturan..hahah..caya lah Ya, tak pernah ade rasa takut..dia ni salah sorang kawan baik aku gak..kalo bab mengarang, dia memang nombor 1..Pernah menghasilkan sebuah cerpen “Ken Kamilia” untuk bacaan aku dan kwn2 lain..Pernah juga mempunyai skandal dgn seorang guard yg seiras “Anjasmara”..hikss, Skang ni kitorg masih contact ..dia keje kat Jabatan Atom & Nuklear..Hmm juga hidup bahagia bersama suami dan anak nye..

4. Farah Amira Wan Mat
Farah memang bes fren aku sejak masuk skolah pasir puteh..fis day aku kat sane, dah jumpe dgn dia sebab kami satu dorm..mula2 aku ingat dia ni dak Selangor, cakap KL stended gile, tade lgsg slang kelantan nye..skali bile dh lame kenal, mak aihhh..pekat toksah citer la cakapnye..hehehe..parents dia selalu datang visit dan aku lak mesti join skali menumpang..hoho..last month baru aku terserempak dgn Farah kat Alamanda setelah 9 tahun tak jumpa..Isk2, memang kebetulan..Tengah aku duk jejalan, sekali aku ternampak sesorang cam muka Farah..tengah jalan bersama sorang lelaki yg dukung budak pompuan..sempat la bertegur dan chit chat..her dotter cute sgt2..geram nak cubit pipinya..now, Farah duk Dengkil, jd cikgu kat skolah Hulu Langat…nantikan aku di rumah mu yek Farah 😛

5. Ana Rohana Pataniah
Lebih dikenali dgn nama Sofis Ana, pelejar feberet Cikgu Aini..mau taknye, kalo diskas tade muka lain yg tanya soklan..skali dia tanye, Adehhh..gelabah kita nak jawab..dia nih suke tanya soklan yg tersirat dgn ayat2 yg bombastic..Ishh, kalo turn aku present, dah  warning awal-awal kat dia..Sila jangan tanya soklan yg mengarut2 😛 Haha..Haa, ana nih baik ngan dak2 dining hall..pernah kitorg kuar outing secara illegal suh abang dining hall hantar dgn van buruk diorg..hahaha..bile ingat balik, tergelak sorang2 aku..skang ni masih ber YM ngan ana, cuma plan nak jumpa asyik tak jadi je..huhu~ Buat pengetahuan semua, ana sudah lama menjadi isteri orang..pasal kerjaya lak dia jadi tutor dan part time student..

6. Azilawati
Cik La atau Zila..bdk kelantan yg tak pernah hilang lohgat nye dan selalu membuat lawak sehingga kami ketawa tak kering gusi..salah sorang partner in crime aku jugak..dorm die sebelah dorm aku juga, kami berdua kantoi dlm percubaan pertama utk skip solat sujud sejadah & kuliah subuh hari jumaat lalu didenda jalan itik satu hostel..hahha..well, hidup kalo skema tak best sgt kan? At least boleh dikenang kemudian hari 😛 Tapi dalam notty2 nye, dia ni student kesayangan cikgu kamarudin sb terer add math..Haihh, sayangnye dah lost contact ngan zila..last skali aku dengar taun lepas dia kawen..kalo tak silap dia keje kat Kelantan..

7. Elyani Shahida
Elly, sorang yg lembut budi bicara nya..dulu kamceng la gak, tp lepas SPM dah lost contact..huhu..kalo tak silap elly pun jadi cikgu dan mengajar kat Sarawak/Sabah..

8. Maziraini
Haaa, ni best fren aku sebelum aku masuk skolah pasir puteh lagi..dah le duk satu kampung ngan aku..dia ni sorang yg baik, memang jauh panggang dari api le kalo nak compare dgn aku..hihih..dia selalu ke Musolla awal dan salah sorang pelajar yg cerdik dlm kelas 5K..Lepas SPM aku dah jarang jumpa dia, altho duk satu kg, tapi dah lame tak jumpa sebab famili aku dah pindah..still keep in touch dgn dia..last wiken baru dia SMS aku tanya khabar..Mazi dah bertunang dan tengah tunggu hari je kot nak settle down..dia keje kat terengganu skang..

9. Masnizam
Cik Mas amat popular di kalangan kami kerana lawak spontan nye..memang bes la cik mas nih, penyeri kelas 5K..insiden yg aku paling takleh lupe ialah ketika lab kelas biologi cikgu junainah..kerana terlalu mengantuk, cik Mas telah terjatuh dari kerusi lab lalu terlantar di lantai dgn kain nye terangkat..Ya rabbi, aku, ya, Mira, farah, ana ngan Zila yg nampak kejadian tuh memang takleh tahan dari nak ketawa terbahak2..Hahahaha..kelakar toksah citer laa..masa tuh cikgu Junainah tengah duk citer psl topik tumbuhan kot..Terus dia kecik hati merajuk ngan kitorg sb asyik duk ketawa mase dia mengajar..huhu~ Ya Ampun cikgu, bukan sengaja tapi mmg takleh tahan sgt masa tuh..kalo cikgu tengok sendiri pun sure gelak gak 😛 Tak tau lah cik Mas dah kawen ke blum skang ni..

10. Fadzilah Aini
Dilah seorang student yg amat rajin belajar..setiap subjek dia akan buat nota kaki..kalo time nak exam, mesti carik dila utk pinjam nota nye..dia nih satu dorm ngan aku masa form 4..pernah dia menangis sebab nota kaki yg dia buat utk subjek Biologi hilang..adehhh..so sweet! aku ingat dia homesick time tuh..hihi..dan plg aku ingat pasal dia..aku disuruh potong rambutnye yg panjang..dan hasilnya? Oh my god…ahhahah..tak perlulah aku ceritakan macamana output nye..bayangkan seorang yg tak pernah pegang gunting rambut dan cut rambut org secara suka hati..hoho

11. Nor Shazira
Zira, one of my bes fren gak nih..dia pun pandai add math mcm zila gak…dia berkawan baik dgn Dilah sb diorg satu negeri dan skolah same ke ape ntah sebelum ni..aku tak bape sure sgt..Thanks God, aku masih keep in touch dgn Zira tru Frenster..Zira pun dah ikut jejak langkah Farah ngan elly..dia skang tengah kursus kpli kat Sarawak..Ujung tahun ni dia balik Semenanjung..Haa, zira masih lagi single seperti saya..ahakss

12. Juliana
Juju, satu-satunye budak negeri Perak dlm kelas 5K..aku suke dengar dia cakap..sedap je bunyinye..heheh..juju slalu geng ngan yaya and dak 5F kot..tak sure sangat sb dah lame dah..lepas SPM mmg tak pernah jumpa juju, cuma lately dah bersua kembali tru facebook..dari situ lah we all contact balik..juju pun masih single 🙂

13. Aini Fazlinda
Si cantik Aini nih datang dari Kuantan..Haa, dia nih memang chinese look..dia pun suka tido secara slumber gak dalam kelas..hihih..papepun Aini mmg seorang kawan & naqibah yg baik..selalu bagi nasihat kat aku..Hmm, ape citer aini skang yek? Aku dah lost contact ngan dia..kali terakhir kitorg surat-menyurat nih masa dia study kat MMU..masa tuh dia, cik La ngan elly satu kampus..

14. Yuzita
Ita si comel nih berkawan baik dgn Aini..dia pun naqibah dan  rasenye dia ni satu geng ngan dak2 5 hajar..si ita ni pun slumber gak..jenis otai cam yaya gaks..skang ni tatau la ape jd ngan ita..last skali aku terjumpe die mase kat UITM S.alam tahun 2003..dah lame dah tuh, skang tak tahu lah life nye camne..maybe ita pun dah kawen cam kwn2 yg lain..

Dan yg ke 15 pasti la aku..hoho..nothing interested pun pasal aku..tidak seglemer org lain, dulu aku mmg kamceng ngan Farah, ana & yaya..kemana2 mesti bersama..sebenarnya aku pun dulu kuat tido gak dlm kelas (bes je duk ngata kat org lain tadi..Hahhaha)! Aku plg suke kumpul poster dan pernah kantoi dgn ustaz Rahim sb aku balut buku sejarah guna poster the Moffats..kena perli tak hingat! Haha..Sekarang aku masih lagi single dan alhamdulilah kerjaya aku baik2 aje..Syukur di atas rahmat Tuhan 🙂

Hmmm, bila dah update budak2 kelas aku..teringin lak nak jumpa diorg balik..huhu..kalo ikutkan tader jauh mane pun jarak antara kitorg, tapi tuh laa..kalo tade yg mulakan dulu..memang tader nye nak jumpe balik..Tengoklah camne nanti, aku akan try buat reunion 5K laks..gwe kangen same kamu semua! 😀

Advertisements

Ohh..I’m so excited when found this video at youTube..apa lagi, terus je letak kat my blog..Yeahh!! dat’s my favourate drama masa kecik2 dulu tau..”MOERO ATTACK”..a story about girls, playing volleyball, their beautiful friendship, enemy and many more..selalu tengok citer ni dengan my kakak 😀 Ermm, sungguh nostalgic kan lagunye..dah la sound background ala-ala 70/80s lak tuh..wahh, kalo ikutkan, banyak sgt memori sebalik cerita ni..

Hey guys..do you still remember this J-Drama?? Haa, come on..sape2 yg lahir tahun 70/80 an, sure akan ingat cerita nih..i still remembered those days, saya sanggup ponteng kelas agama petang semata-mata nak tengok citer ni..kena marah kat mak pun tak kisah je, janji tak boleh miss satu episod pun..ishhh2, kuat betul penangan cerite ni masa tu..nwy, best tengok diorang main volleyball dgn spike ntah ape2 ntah (absolutely tak logik tp menarik)..haha..slumber je kena tipu di diorang tp time tu dah tak kisah semua tu..saya plak siap berangan2 nak jd volleyball player..sampaikan tiap2 petang main volleyball dgn kakak, buat gelanggang sendiri..huhh, sungguh manis memori itu..tapi yg paling bengang skali bile cerita ni kena stop kejap sebab bagi laluan siaran langsung sukan olimpik..tak ingat dah negara mane yg jadi organizer masa tu tapi yg pastinye rase geram sb dah addicted..sekarang kalo tibe sukan olimpik, mesti saya akan ingat cerita moero attack ni..tergelak sorang2..hehe..haa, lirik lagu ni pun saya masih ingat sampai hari ni..try me kalo tak cayer?? 😉 Hmm..teringin nak tengok citer ni lagi..but Im wondering cam tader VCD pun..huhu

What a small world

Posted: July 10, 2008 in Friends, Personal
Tags: , ,

Last saturday, saya terjumpa kengkawan yg dah 5 years lost contact di Putrajaya..OMG, memang tak sangka..ingat kan dah tak jumpa dah diorang..sebabnye seme duk menyepikan diri..abes je study kat UitM dungun dulu, masing2 bawak haluan sendiri..saya ke UTP and diorang ke UitM S.alam..memang susah la nak jumpe, tambah2 busy dengan assignment & projek..as usual life goes on and sampai la graduated..Bila masuk working life, lagi la susah nak contact..dah tak tahu masing2 keje kat mane..bukan nak call ke ape2..hmm, tuh yang pelik kan..nape la susah sangat nak SMS or call kawan2 lame..pastu mula la pikir, dah lost contact ke ape..frenship plak makin banyak jurang nye…Hurmm, something to ponder ni..kan??

Haa, luper plak..btw kawan yg saya maksudkan tadi tu adalah elin & siti..diorg berdua ni mmg close fren saya masa kat UiTM dulu..sangat la heppi bile dapat jumpe diorang balik..sudah tentu timbul macam2 hot sto & gosip..well, kalo dah nama perempuan, mesti takleh lari dari gossip 😛 neway, elin & ctoh (namenye elok, tapi kitorg panggil die dgn name camni..hahah..weird kan bunyinye?) tak berubah, tapi makin hot lah diorang nih..maklumlah dah kerja..hihih..Yang kelakarnya, semua duk putrajaya sekarang..satu presint plak tuh..rumah plak tak jauh sangat..hahah..what a small world kan??

Ok lah, saya malas nak cite panjang2, let’s pic do the talking ok? 😉

   

   

My memories :)

Posted: June 11, 2008 in Personal
Tags: , ,

Hari ni aku tetibe teringin nak tengok album lama..nape ntah rase rindu kenangan2 dulu..kalo tak silap, dah agak lama tak refresh old memory nih..bab kata orang, sekali-skala kalo reminisce balik, seronok gak kan?? Tambah2 bile kenang balik zaman remaja yg penuh dengan kenakalan..ada manis, ada pahit, semua bercampur-campur..bile tengok balik gambar2 nih semua, mak aihh aku tergelak sensorang..bukan ape, terasa diri sudah semakin tua..ahaks!! tapi harus diingat yek, aku tak de la tua sangat pun lagi..sweet as 18 years old..hahah..juz kidding k~

Okey lah, malas nak citer panjang2, jom tengok picture jom~~

Anyway, pic nih sme aku purposely arrange from old to new..saje nak compare myself yang dulu dengan yang sekarang..ermm, banyak ke ek yg berubah?? 😉

2004-2006

(more…)

Saturday’s out

Posted: April 22, 2008 in Personal
Tags:

Kring!!!!!!!!

Huhh, bising nyer..Jam loceng ku berbunyi lak! Adeh, malas nye nak bangun..baru kul 9.45 pagi..hehe..awal lagi ni, kate hari minggu..paling kurang kena tido lama sket compare ngan weekdays…dah le smalam aku tido kul 3 pagi..mata still pedih2 lagi ni..Huhhh, keluar tak ingat umah! 😛 first time aku hang out ngan kak waiza, khairul and fairul..biase lah hari jumaat, lepas ofis hour mule la masing2 duk busy mengatur plan for hari minggu. dari kul 3 petang lagi, kak waiza duk ajak aku main bowling kat alamanda. Since tader plan for that nite, aku go on je..tetibe khairul lak IM aku ajak karoke kat alamanda..and dia kate kak waiza will join..ERkss, mana satu yg betul ni?? Bowling or karoke? hihih..last2, we decided for both..Karoke and bowling. Wah, memang crazy plan..bile dah penat2 nyanyi, around 12 kitorg gi one of kedai mamak kat presint 9 for lepaking..Mm, terkenang lak zaman2 study kat UTP dulu2..kul 2 3 pagi slumber je minum2 borak2 kat kedai mamak kat tronoh..heheh..really miss dat moment =)

Ok, tutup citer smalam..kite bukak citer baru utk hari sabtu lak. Hmm, ape aku nak wat hari ni yek?? Bosan giler kalo duk umah je satu hari..nak mengadap computer, dah sakit mata..8 jam kat ofis duk tenung Mr Computer ni..takkan nak continue lagi kat umah..huhh, tak sihat untuk mata ok? Haaa, i got plan! Terus je aku SMS kak Za tanya dia nak ikut aku main bowling ke tak..surprisely dia nak join, biase nye punye la susah nak ajak dia..asyik ade plan lain je..dating..dating & dating~~~ Iskk, maklumlah org ada pacar 😀 Lepas siap2 dalam kul 10:30 pagi, aku gi amik kak za kat presint 11. Without further any delay, we’re heading to Alamanda. Yeahh, but why Alamanda??? It simply, coz dat’s da only mall at Putrajaya..hehe..Dalam 5 minit camtu dah sampai sana..the first thing yg we all buat gi beli socks kat carefour. Nak main bowling la konon..sekali kak za baru citer yg tangan die kena pisau..jari die luke..iskk2, camne la nak pegang bola bowling kalo jari luke..cancel plan nak main bowling..takkan nak shopping lak? dah pokai dah bulan ni..Ermm, erm..haa, why not gi karoke?? haha..memang giler nak jadi superstar ke ape aku ni?? asyik2 karoke je memanjang..susah kalo hobi suke nyanyi nih..tapi wat ever, janji aku hepi..lgpun dah lame dah aku tak merasa perasaan hepi sejak due menjak ni..huhu..

After karoke, terase nak tengok movie le plak. Lame dah tak tengok wayang..last movie cite cloverfield few months ago..Kali ni kak za nak belanje aku tengok The forbidden kingdom..sounds interesting, jackie chang & Jet li memang my favorite actor.  Sampai kat counter, sekali tiket dah sold out le plak..adeii, malang nyer..takkan nak balik plak..after diskas2 kejap, kitorg pun setuju nak tengok citer ‘congkak’..org kate bes..Eeee..xtually aku tak brape suke tengok citer seram ni..bukan ape, dulu aku amik mase berbulan-bulan utk hapuskan fobia aku dengan citer ‘jangan pandang belakang’..kali ni tak tahu le plak camne..huhu..dah le row yg paling depan aje tinggal..nak tak nak, terpakse le 😉

Memang menjerit sakan le aku dalam wayang tu..mata lak aku tutup ngan jari..haha! nak sangat tengok..amik ko!! byk giler babak suspen dlm citer ni..adeii..sakit tekak aku duk jerit..dah le tadi karoke..balik nanti nak kena cover balik minum air suam nih..hihi..neway, cakap tentang citer congkak nih, agak interesting le gak..and lagi horror dari citer ‘jangan pandang belakang!’…kisah tentang satu famili yg ingin menghabiskan cuti di rumah yg dibelinye setahun lalu tanpa tengok keadaan rumah tu camne..sampai hari yg nak gi ke sana, diorg sesat kat satu junction then tak tahu which one is the correct way..sekali diorg belasah je sampai jumpa sorang makcik kat satu wakaf..tanpa usul periksa, diorg bertanye makcik tu arah tempat yg ingin ditujui..Rupe2 nya makcik tuh sudah meninggal 2 tahun lalu dan memberi direction ke sebuah rumah yg ditinggalkan orang 20 tahun lalu dan dipercayai berpenunggu…Then, di situ lah bermula segala-gala nye…Eeee, tak perlu la aku duk ceritakan kat sini ape yg terjadi lepas tu..seram aku dibuatnye..huhu..tapi last skali, mase nak balik KL, baru le famili tu tahu yg rumah yg diorg gi bercuti tu bukan rumah yg dibelinye…Erkss..menakutkan!! huhu..

ermm, okey lah..seperti biasa saya tak lupa falsafah saya..”capture every moment! ” hahah…let’s see da pictures 😉

 

   

 

 

     

 

Short trip to JB

Posted: April 10, 2008 in Personal
Tags: ,

” kak za, free tak?? jom teman aku gi JB wiken ni? “

“Erksss??? JB?? jauhnye..huhu..biar betul?? “

Tuh le SMS yg di reply oleh kak za…

Hehe..who knows, we really make it!! Even though timbul rase takut untuk drive ke sana..tapi kuasa hati mengatasi segala-galanye..aku pun tak tahu dari mane aku dapat keberanian tu..itu lah dikatakan kuasa Tuhan yang tidak boleh disangkal lagi…Dengan izin & restu daripada Yang Maha Esa, aku berjaya sampai ke bumi Johor..First time drive ke sana, tak sangka lak dalam mase 3 jam sahaja aku sudah berada di tengah-tengah bandar JB..Hoho..memang racing abes aku bawak kete kali ni…hihi..harap-harap tader la sampai love letter dari PDRM or JPJ..memang tak rase jauh sgt pun journey kali ni..8.45 pagi bertolak dari Putrajaya and around 12 dah sampai sana..nasib baik la bandar JB tak jem teruk mcm KL..setiap signboard tidak lepas dipandang aku..mencari-cari destinasi yg ingin aku tujui..mane la tahu, silap pandang sikit mula lah aku tersasau arah…huhh, kalo sesat kat JB memang naya lah..dah le pertama kali datang sini..maunye makan buah langsat berkilo-kilo..haha!! neway, nasib baiklah co-pilot aku kat sebelah banyak membantu..kalo ikutkan experience jalan2 kat KL, banyak je die bagi direction salah kat aku..tapi kali ni..memang miracle abes..everything is smooth..first time gi JB and kitorg berdua tak sesat..wahh..terase bangga di situ 😛

Setelah misi mencari destinasi utama telah berjaya, kami meneruskan misi ke 2 iaitu mencari tempat untuk berteduh dari panas dan hujan buat sehari dua..buat pengetahuan semua, nama destinasi utama kali ni aku nak kena rahsiakan atas sebab-sebab tertentu yek..kalo boleh aku dah malas nak cari hotel yang jauh dari destinasi utama, dah tak larat nak drive..so, if ade je ternampak mane-mana hotel kat area2 situ..why not belasah jek laa?? heheh..Tak sampai 5 minit dari destinasi utama, aku tenampak sebuah Hotel yang berdiri gah betul2 di hadapan dataran Johor..Hyatt Hotel!! Yeahh..cantek!!! Memang dah malas nak gi cari hotel lain since dah pukul 1 lebih…so, kitorg terus je masuk parking Hotel lantas menuju ke arah registration counter..hmm..naseb baik ade lagi available room..

” Hi Miss, welcome to Hyatt Hotel! May i help you? ? “

Sorang pekerja Hotel tersenyum kearah aku sambil mengalukan kedatangan kami…

Selepas berchit chat selama 2 minit..aku berjaya dapatkan satu room..Bilik 506..RM 255 for standard room..hahha!! memang gilak ar…first time aku bayar sendiri duk hotel 5 star..tapi tak kisah lah sekali sekala..lagipun badan dah penat..nak la rest kat tempat yg selesa sikit..plus dah malas nak carik hotel lain 😛

Then menjadi kewajipan aku cam biase..gi mane2 pun percayelah aku takkan ter miss hobi aku nan satu ni..Yeahh..capture every moment! ahakz!! 😉

Hyatt Hotel JB

Regency ballroom

level 5, room no 6

Take a rest!

Thanks kak za jadi peneman setia! Nih posing tunjuk cincin ker ape?? 😛


I miss old time..

Posted: March 19, 2008 in Friends
Tags:

It’s been a while I haven’t update anything here. Well, blogging is not my favourate thing coz I don’t know how to express my feeling into words..I just love to keep everything inside my heart without telling anyone. But, that’s not a good practise in our life. Don’t you know the power of words? Yes, now I believed it..that’s why always express your feelings to ones you care about for some day it may be too late, and you will never get to say what you wanted to say 😉

Okay guys, let’s move to another chapter..Well, I dunno what is the best word to use in this case..I really miss my girlfriends outside there..hye ya, do you miss me or not?? hmm, I guess maybe we all dah lama sangat x jumpa each other..yes, memang agak lama dah tak meet up..huhu..”saya rindu kamu semua!! “Oh, anyway I’m talking bout my ex-housemates a.k.a utpian, but I love to use girlfriends term to represent them..Jom saya kenalkan siapa girlfrens saya..*wink~

Anyway, this is old pic..taken on Feb 2006..Huhh, that was 2 years ago..well, I love this moment..hepi sangat2 at that time. kitorang gi BBQ kat teluk senangin, Lumut dengan housemate ujang (BF reena)..But so sad, this is da only pic of us together..but wait..rinie & atie are not there?? that means, belum complete lagi ni..Ermm never mind later I will show you. okey, now mari saya kenalkan my girlfrens. From left side, ayue, riena, ila, bush, me, akis & wan (not my housemate, but she’s friend of mine who pay a visit)..