Posts Tagged ‘SMSPP’

5 Khadijah

Posted: November 18, 2008 in Friends
Tags: , ,

Ermmm..Bile bace SCIPP nye blog..aku tetibe teringat zaman form 4 and form 5 kat skolah tuh dulu2..lalu membuatkan aku merindui kengkawan class 5K..da only class yg amik economic..dak2 clas len semua amik accounting time tuh..So, hari ni aku nak mengupdate dak2 5K yg telah lesap di planet bumi sendiri..seriously aku dah byk lost contact ngan diorang..Ape-ape pun, Mari aku meng introducekan ke lima belas khadijahanz batch 98/99 😉

Dimulai dengan big boss kitorg dulu..

1. Nor Hazlinda Puteri Tengku Zahid
Ketua kelas kami yg cun, bermata kuyu dan slumber giler..hobi si Lin adalah suka tidur di dalam kelas sampaikan ade garis2 meja terlekat di wajah tapi ttp menten cun..hihiks..Mempunyai suara yg  lunak dan mmg sorang ketua kelas yg best & cool!! Hmm, dari ape yg aku tengok kat Frenster, lin keje kat Digi dan dah ade famili sendiri..anak dia pun comel cam dia jugak 😀

2. Nor Hashmira
Dikenali dgn name mira salvatore atau meoww sb dia suke kucing..seorang yg lemah lembut, manja dan suaranye sangat merdu especially bila mengalunkan ayat-ayat suci Al-quran..Mira nih terer subjek biologi, aku selalu gak belajar ngan dia dan dia merupakan pelajar feveret cikgu Junainah..heheh..Haa, satu lagi jgn tak tahu mira ni peminat citer hindustan, kalo dalam class tak heran lah kalo dia duk berduet ngan Farah..Skang ni Mira bahagia bersama suami & anaknye..dulu2, dia lah yg sibuk nak kawen awal..tak sangke memang betul dia kawen cepat..

3. Wan Madihah Wan Abd Rahman
Kami memanggilnye Yaya, dia ni memang otai & slumber giler kalo langgar peraturan..hahah..caya lah Ya, tak pernah ade rasa takut..dia ni salah sorang kawan baik aku gak..kalo bab mengarang, dia memang nombor 1..Pernah menghasilkan sebuah cerpen “Ken Kamilia” untuk bacaan aku dan kwn2 lain..Pernah juga mempunyai skandal dgn seorang guard yg seiras “Anjasmara”..hikss, Skang ni kitorg masih contact ..dia keje kat Jabatan Atom & Nuklear..Hmm juga hidup bahagia bersama suami dan anak nye..

4. Farah Amira Wan Mat
Farah memang bes fren aku sejak masuk skolah pasir puteh..fis day aku kat sane, dah jumpe dgn dia sebab kami satu dorm..mula2 aku ingat dia ni dak Selangor, cakap KL stended gile, tade lgsg slang kelantan nye..skali bile dh lame kenal, mak aihhh..pekat toksah citer la cakapnye..hehehe..parents dia selalu datang visit dan aku lak mesti join skali menumpang..hoho..last month baru aku terserempak dgn Farah kat Alamanda setelah 9 tahun tak jumpa..Isk2, memang kebetulan..Tengah aku duk jejalan, sekali aku ternampak sesorang cam muka Farah..tengah jalan bersama sorang lelaki yg dukung budak pompuan..sempat la bertegur dan chit chat..her dotter cute sgt2..geram nak cubit pipinya..now, Farah duk Dengkil, jd cikgu kat skolah Hulu Langat…nantikan aku di rumah mu yek Farah 😛

5. Ana Rohana Pataniah
Lebih dikenali dgn nama Sofis Ana, pelejar feberet Cikgu Aini..mau taknye, kalo diskas tade muka lain yg tanya soklan..skali dia tanye, Adehhh..gelabah kita nak jawab..dia nih suke tanya soklan yg tersirat dgn ayat2 yg bombastic..Ishh, kalo turn aku present, dah  warning awal-awal kat dia..Sila jangan tanya soklan yg mengarut2 😛 Haha..Haa, ana nih baik ngan dak2 dining hall..pernah kitorg kuar outing secara illegal suh abang dining hall hantar dgn van buruk diorg..hahaha..bile ingat balik, tergelak sorang2 aku..skang ni masih ber YM ngan ana, cuma plan nak jumpa asyik tak jadi je..huhu~ Buat pengetahuan semua, ana sudah lama menjadi isteri orang..pasal kerjaya lak dia jadi tutor dan part time student..

6. Azilawati
Cik La atau Zila..bdk kelantan yg tak pernah hilang lohgat nye dan selalu membuat lawak sehingga kami ketawa tak kering gusi..salah sorang partner in crime aku jugak..dorm die sebelah dorm aku juga, kami berdua kantoi dlm percubaan pertama utk skip solat sujud sejadah & kuliah subuh hari jumaat lalu didenda jalan itik satu hostel..hahha..well, hidup kalo skema tak best sgt kan? At least boleh dikenang kemudian hari 😛 Tapi dalam notty2 nye, dia ni student kesayangan cikgu kamarudin sb terer add math..Haihh, sayangnye dah lost contact ngan zila..last skali aku dengar taun lepas dia kawen..kalo tak silap dia keje kat Kelantan..

7. Elyani Shahida
Elly, sorang yg lembut budi bicara nya..dulu kamceng la gak, tp lepas SPM dah lost contact..huhu..kalo tak silap elly pun jadi cikgu dan mengajar kat Sarawak/Sabah..

8. Maziraini
Haaa, ni best fren aku sebelum aku masuk skolah pasir puteh lagi..dah le duk satu kampung ngan aku..dia ni sorang yg baik, memang jauh panggang dari api le kalo nak compare dgn aku..hihih..dia selalu ke Musolla awal dan salah sorang pelajar yg cerdik dlm kelas 5K..Lepas SPM aku dah jarang jumpa dia, altho duk satu kg, tapi dah lame tak jumpa sebab famili aku dah pindah..still keep in touch dgn dia..last wiken baru dia SMS aku tanya khabar..Mazi dah bertunang dan tengah tunggu hari je kot nak settle down..dia keje kat terengganu skang..

9. Masnizam
Cik Mas amat popular di kalangan kami kerana lawak spontan nye..memang bes la cik mas nih, penyeri kelas 5K..insiden yg aku paling takleh lupe ialah ketika lab kelas biologi cikgu junainah..kerana terlalu mengantuk, cik Mas telah terjatuh dari kerusi lab lalu terlantar di lantai dgn kain nye terangkat..Ya rabbi, aku, ya, Mira, farah, ana ngan Zila yg nampak kejadian tuh memang takleh tahan dari nak ketawa terbahak2..Hahahaha..kelakar toksah citer laa..masa tuh cikgu Junainah tengah duk citer psl topik tumbuhan kot..Terus dia kecik hati merajuk ngan kitorg sb asyik duk ketawa mase dia mengajar..huhu~ Ya Ampun cikgu, bukan sengaja tapi mmg takleh tahan sgt masa tuh..kalo cikgu tengok sendiri pun sure gelak gak 😛 Tak tau lah cik Mas dah kawen ke blum skang ni..

10. Fadzilah Aini
Dilah seorang student yg amat rajin belajar..setiap subjek dia akan buat nota kaki..kalo time nak exam, mesti carik dila utk pinjam nota nye..dia nih satu dorm ngan aku masa form 4..pernah dia menangis sebab nota kaki yg dia buat utk subjek Biologi hilang..adehhh..so sweet! aku ingat dia homesick time tuh..hihi..dan plg aku ingat pasal dia..aku disuruh potong rambutnye yg panjang..dan hasilnya? Oh my god…ahhahah..tak perlulah aku ceritakan macamana output nye..bayangkan seorang yg tak pernah pegang gunting rambut dan cut rambut org secara suka hati..hoho

11. Nor Shazira
Zira, one of my bes fren gak nih..dia pun pandai add math mcm zila gak…dia berkawan baik dgn Dilah sb diorg satu negeri dan skolah same ke ape ntah sebelum ni..aku tak bape sure sgt..Thanks God, aku masih keep in touch dgn Zira tru Frenster..Zira pun dah ikut jejak langkah Farah ngan elly..dia skang tengah kursus kpli kat Sarawak..Ujung tahun ni dia balik Semenanjung..Haa, zira masih lagi single seperti saya..ahakss

12. Juliana
Juju, satu-satunye budak negeri Perak dlm kelas 5K..aku suke dengar dia cakap..sedap je bunyinye..heheh..juju slalu geng ngan yaya and dak 5F kot..tak sure sangat sb dah lame dah..lepas SPM mmg tak pernah jumpa juju, cuma lately dah bersua kembali tru facebook..dari situ lah we all contact balik..juju pun masih single 🙂

13. Aini Fazlinda
Si cantik Aini nih datang dari Kuantan..Haa, dia nih memang chinese look..dia pun suka tido secara slumber gak dalam kelas..hihih..papepun Aini mmg seorang kawan & naqibah yg baik..selalu bagi nasihat kat aku..Hmm, ape citer aini skang yek? Aku dah lost contact ngan dia..kali terakhir kitorg surat-menyurat nih masa dia study kat MMU..masa tuh dia, cik La ngan elly satu kampus..

14. Yuzita
Ita si comel nih berkawan baik dgn Aini..dia pun naqibah dan  rasenye dia ni satu geng ngan dak2 5 hajar..si ita ni pun slumber gak..jenis otai cam yaya gaks..skang ni tatau la ape jd ngan ita..last skali aku terjumpe die mase kat UITM S.alam tahun 2003..dah lame dah tuh, skang tak tahu lah life nye camne..maybe ita pun dah kawen cam kwn2 yg lain..

Dan yg ke 15 pasti la aku..hoho..nothing interested pun pasal aku..tidak seglemer org lain, dulu aku mmg kamceng ngan Farah, ana & yaya..kemana2 mesti bersama..sebenarnya aku pun dulu kuat tido gak dlm kelas (bes je duk ngata kat org lain tadi..Hahhaha)! Aku plg suke kumpul poster dan pernah kantoi dgn ustaz Rahim sb aku balut buku sejarah guna poster the Moffats..kena perli tak hingat! Haha..Sekarang aku masih lagi single dan alhamdulilah kerjaya aku baik2 aje..Syukur di atas rahmat Tuhan 🙂

Hmmm, bila dah update budak2 kelas aku..teringin lak nak jumpa diorg balik..huhu..kalo ikutkan tader jauh mane pun jarak antara kitorg, tapi tuh laa..kalo tade yg mulakan dulu..memang tader nye nak jumpe balik..Tengoklah camne nanti, aku akan try buat reunion 5K laks..gwe kangen same kamu semua! 😀

Advertisements

Skol in memories

Posted: July 31, 2008 in Personal
Tags: , , ,

THINK BACK TO 4th or 5th year high school.
Let’s see how much you remember & how much you regret.. 😉

1. What class were you?
> 5 Khadijah

2. Who were your seatmates?
> Yaya, juju, farah & mira kot..ingat2 lupe dah..tp sonok kan duk gegosip & gelak2..kite je yg meja berlima kat belakang..tempat strategik utk Zzzzzz..ahaks

3. Still remember your english teacher?
> Yeahhh why not?? Sir Zawawi, handsome~~~

4. What was your first class?
> Roll call at 7.20 am..nyanyi lagu negaraku, lagu negeri kelantan & asma al husna..wahh, I miss this time!

5. Who were your best[classmates]?
> My classmate only 15 person, so semua close..but yg paling best buddies mestila farah, yaya & ana..rindu korang! Oh btw u all dah married..huhu

6. Who was your crush back theN?
> Oppssss?? Rasenye ramai yg crush ngan cikgu Rozaidi..maklumlah girls skol..tuh la jejaka paling hensem kat smspp yg jadi rebutan..ahaks!
Haa..tak pun dgn anak bonda yg head prefect skolah SAS tuh..tipu la kalo korang kate tak ngintai die main basket ball, apatah lagi kalo kat surau bile dia jadi imam..merdu amat suaranye 😛

7. Had a boyfriend/girlfriend?
> Seriuously anti lelaki skit time tuh..Ishhh, nasib baik la skang dah pulih jadi normal kembali 😛

8. How was your class schedule?> As usual, after abis class pagi continue class prep..then waktu riadah..sambung lak dgn aktiviti keagamaan + solat isyak berjemaah di Musolla Rabiatul Adawiyah..akhir skali class prep malam..Hmm, sungguh bagus sekali kehidupan saya ketika itu..

9. made any enemies??
> Enemies??? Hahaha..mostly prefects..sorry ya, no hurt feeling! Sape suh korang strict sgt dulu2..walkman pun kena angkut kat korang semua 😛

10. Who was your favorite teacher<s>?
> Banyak cikgu best..Cikgu Wang sebab die kelakar (slang Terengganu pekat giler bile ajar math mod), pastu cikgu Junainah yg ajar Biologi, dia
cute sgt..then Sir Zawawi sb die suke bercerita dlm class & tak bagi homework byk..and last but not least ustaz Rahim, pernah kantoi dgn ustaz sb aku letak poster moffat atas meja aku..dan2 kena perli..haha!

11. What sport did you play?
> Apa yek?? Basket ball kot..tapi tak minat sangat la sport..

12. Did u buy lunch?
> Walaupun slalu membebel pasal ikan plastik lah, lauk tak best laa, itu la, ini laa..tapi lunch selalu di dining hall..ade abg dewan makan yg ensem sorang! hehe

13. Were you a party animal?
> Nope

14. Were you well known in your school?
> Ohh..sudah tentu tidak! saya tidak glemer di skolah ok..hanyalah dorm leader yg tak bape nak leader & librarian yg tak suke kemas buku..hehe

15. SKIP CLASSES?
> Rasenye tak pernah…tapi percubaan utk skip kuliah subuh ade laa..kalo hr jumaat, kuliah subuh nya lame sikit dgn solat sujud sejadah nye..ngantuk tak hingat..skali nak try ponteng dah kantoii, kebetulan warden buat spot check..kena la denda jalan itik satu hostel..ish2, memang takleh la nk ponteng2 ni..mesti kena punyer..sampai la skang…huhu

16. Did you get suspended/expelled?
> Oh semestinye tidak..saya seorang pelajar yg baik & berdisiplin..ahaks~

17. Can you sing the alma mater?
> Ape tuh ek? Senang citer..ask Mr Google lahh yek

18.What your favorite subject?
> Modern math, Biologi & economics..

19. What was your school’s full name?
> Sekolah Menengah Sains Pasir Puteh, Kelantan

20. Did you go to the dances?
> Huhu..tader dances pun kat skolah dulu2..

21. Where did you go most often during breaks?
> Lepak & makan2 kat kantin skolah dgn kengkawan..

22. If you could go back in time and do it all over, or change something,would you?.
> Yes, nak blaja lagi bersungguh-sungguh..cite-cite tak kesampaian..adehh..huhu~ Tapi, ape2 pun sy bersyukur dgn dunia sy skang..

23. What do you remember most about 5thyear?
> Study..study and study hard for SPM..and our beautiful frenship..sungguh manis memori itu..takkan lupe sampai bile2 😉